Jótékonysági akciók a Strand Fesztiválon

 

Augusztus 20-a és 24-e között több száz programot vonultat fel Zamárdiban az idei Strand Fesztivál. A szervező VOLT Produkció és a Petőfi Rádió fontosnak tartja a közönség érzékenyítését, ennek érdekében az idei évben két témát is a zászlajukra tűztek: a hazai- és világsztárok bevonásával segítik a nehéz sorsú gyerekek iskolakezdését, illetve a tanári pálya megbecsülése érdekében a MédiaUnióval közös kampányt is szerveznek. Az idei Strand Fesztiválra százezernél is több vendéget várnak.

Hazai és világsztárok bevonásával zajlik a Strand Fesztivál legfontosabb két ügye, amelyekre a nagy számú hazai közönslg figyelmét szeretnék felhívni. „A Strand Fesztiválra érkező fellépőket – hazaiakat és külföldieket egyaránt – arra kérjük, készítsenek el és dedikáljanak egy-egy papír aranyhalat, a fesztivál szervezőiként pedig minden elkészült mű után egy-egy nehéz sorsú gyerek iskolakezdését támogatjuk 10.000 Forinttal az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül” – mondta el Lobenwein Norbert, főszervező.

A várhatóan jelentős bevétel mellett legalább ilyen fontos az a publicitás, amelyet az akció élvez majd a fesztiválon, a médiában és a sztárok felületein. Ugyanilyen aranyhalat a fesztivál hivatalos shopjaiban bárki vásárolhat, a befolyt összeg pedig teljes egészében a nehéz sorsú gyerekeké.

A Strand másik fontos témája ugyancsak az oktatáshoz kapcsolódik. A MédiaUnió 2019-es topicja a tanári pálya megbecsülését célozza. Ennek apropóján a Strand Fesztivál fellépőit kérték arra, hogy a koncertjeik közben meséljenek azokról a tanáraikról, akiknek sokat köszönhetnek, akikre szívesen gondolnak vissza. A fesztiválon működő kivetítőkön a koncertek között többek között ezeket a reklámfilmeket is vetítik majd.

A Strand Fesztivált augusztus 20-án a Balaton legnagyobb tűzijátéka, John Newman koncertje és a 4. Petőfi Zenei Díj gála nyitja.