Útra kelt az M5 kulturális csatorna – irány Veszprém!

 

Vegyen részt ön is Magyarország kiemelkedő kulturális fesztiváljain az M5 csatornával. Az M5 útnak indult, hogy bemutassa a legnépszerűbb nyári kulturális fesztiválokat. Következő állomásunk Veszprém, Európa 2023-as Kulturális Fővárosa.

(Fotó: M5) (Fotó: M5)

A Kult30 – a fesztivál félóra című műsor keretében a csatorna minden pénteken 20.58-tól más-más városból jelentkezik, így nézők is átélhetik a hazai művészeti élet nyári pezsgésének, sokszínűségének élményét. Az adást megelőző napokban az adott régió kincseit fedezhetik fel az M5 műsorvezetőivel – írta közleményében az M5.

A kulturális portyázásokat négy keréken és túracipőben, földön, vízen vagy levegőben minden hétköznap este 20.56-tól láthatják az M5 Úton című műsorban.

Pénteken a VeszprémFestről jelentkezik élőben a Kult30 – a fesztivál félóra. Mészáros Zoltán, a fesztivál főszervezője elmondta, hogy minden évben a legmagasabb nemzetközi színvonalat és minőséget megcélozva az opera, a jazz, a klasszikus zene, a világzene, és a popzene területéről várnak neves előadókat.

Céljuk, hogy a fesztivál a világszínvonalú zenei produkciók vidéki végvára legyen – derül ki a közleményből.

Az adás során többek között Szőke Nikoletta, Roby Lakatos és a Swing a la Dzsango segítségével átélhetik a Rozé, Rizling és Jazz Napok fesztiválhangulatát. Oberfrank Pállal beszélgetünk a Balaton partra települő Veszprémi Petőfi Színház nyári programjáról, és még a helyi Utcazene Fesztivál kulisszatitkait is megtudhatják.

A műsort megelőző a kulturális portyázások ötletet adhatnak egy-egy hétvégi kiránduláshoz is. Összegyűjtöttük az eheti állomásokat, amelyből bárki szemezgethet, aki a királynék városába látogat – tették hozzá.

1.állomás

•Óvodamúzeum

•Bory- Vár

2. állomás

•Koronázó Bazilika Romkertje, Székesfehérvár

•Aranybulla-emlékmű, Székesfehérvár

3. állomás

•Tihanyi Bencés Apátság

4. állomás

•Villa Romana Baláca, Nemesvámos

•Hegedűkészítő műhely, Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ

A fesztiválsorozat alkalmával játékkal is várja a nézőket az M5 csatorna, amelyet az M5 TV hivatalos Facebook oldalán keresztül követhetnek.