Színházi előadások és koncertek szerepelnek a VéNégy Fesztivál kínálatában

 

Utcaszínház, nemzetközi színházi előadások, közösségi programok és koncertek is várják a közönséget július 4. és 7. között a VéNégy Fesztiválon és Színházi Találkozón a váci Duna-parton.

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára, mellette balra Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár (Fotó: MTI/ Balogh Zoltán)

Cikkünk frissül.

A VéNégy Fesztivál azért is kiemelten fontos, mert a közép-európai országok együttműködésének jó példáját mutatja – hangsúlyozta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a rendezvényt bemutató keddi sajtótájékoztatón Budapesten.

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár azt mondta: a VéNégy Fesztivál azt is jól szimbolizálja, mi változott meg az életünkben attól, hogy 30 éve merhetünk visszanyúlni gyökereinkhez és merítkezni történelmi büszkeségeinkből.

A fesztiválon fellép mások mellett a Szabó Balázs Bandája és a Vad Fruttik, a cseh I Love You Honey Bunny, a szlovákiai Don’t Trust Butterflies és a lengyel The Fruitcakes. A kaposvári Csiky Gergely Színház előadása mellett a lengyel CHOREA, a szlovák Na Peróne és a cseh Slovácké színház előadásait láthatja a közönség. A nemzetközi workshopon a rendszerváltás témáját feldolgozva készül előadás.