Hatodszor szerveznek Duna Napot Torockón

 

Színes családi programokkal várják az érdeklődőket az idei torockói Duna Napon: a filmvetítések és koncertek mellett kiállítás és íjászbemutató is szerepel a június elsejei rendezvények között.

Az idei Duna Napon három színpadon is zajlanak az események és a koncertek, e mellett a gyerekeket is külön színpad várja. Színes és változatos programok várják az érdeklődőket, például íjászverseny és lovaglás, napközben pedig különböző néptáncegyüttesek is fellépnek – mondta el Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

A rendezvényen Kövér László házelnök mond ünnepi beszédet.

Az esemény nagyon népszerű lett az elmúlt időszakban, ezt mutatja az is, hogy a Duna Napra nem csak a környékről, de az anyaországból is sokan érkeznek. Hozzátette, augusztusban már elkezdik a jövő évi Duna Nap szervezését is.

Torockó főterén hat évvel ezelőtt vásárolt és alakított ki kulturális központot a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. Céljuk az volt, hogy segítsék a szülőföldön maradást, a magyar identitás erősítését, illetve a magyar nyelv és kultúra ápolását. Ehhez kapcsolódik az az elgondolás, hogy a trianoni békeszerződés évfordulójához, a június 4-hez legközelebbi hétvégén egy kulturális rendezvény ünnepelje a nemzeti összetartozás napját.