A régmúltra tekint vissza a halottak borának elkészítése

 

A napóleoni háborúk idejéből származó hagyomány arra vezethető vissza, hogy 1807-ben a portugál szőlőtermesztők a hadvezér csapatai közeledtével elásták borkészletüket.

Sao Roque, 2019. március 14. A 2019. március 22-i képen szüretelnek a Quinta del Olivardo borászatban, a délkelet-brazíliai Sao Roque város térségében. Olivardo Saqui borász egy régi portugál hagyományt követve havi egy alkalommal hatszáz palack bort ás el a birtokán, fadoénekes dalaival kísérve a rituálét. Termékét a „halottak boraként” forgalmazza, amelynek kísérteties neve természetesen csupán az érlelés módjára, nem a célközönségre utal. A napóleoni háborúk idejéből származó hagyomány arra vezethető vissza, hogy 1807-ben a portugál szőlőtermesztők a hadvezér csapatai közeledtével elásták borkészletüket. A hódító hadak elvonulása után kiásott bor az alacsony tárolási hőmérséklet és a sötét hatására könnyedebbé, gyümölcsösebb aromájúvá vált. MTI/EPA/Sebastiao Moreira

A Quinta del Olivardo borászatban, a délkelet-brazíliai Sao Roque város térségében már javában szüretelnek.

Sao Roque, 2019. március 14. A 2019. március 22-i képen szüretelnek a Quinta del Olivardo borászatban, a délkelet-brazíliai Sao Roque város térségében. Olivardo Saqui borász egy régi portugál hagyományt követve havi egy alkalommal hatszáz palack bort ás el a birtokán, fadoénekes dalaival kísérve a rituálét. Termékét a „halottak boraként” forgalmazza, amelynek kísérteties neve természetesen csupán az érlelés módjára, nem a célközönségre utal. A napóleoni háborúk idejéből származó hagyomány arra vezethető vissza, hogy 1807-ben a portugál szőlőtermesztők a hadvezér csapatai közeledtével elásták borkészletüket. A hódító hadak elvonulása után kiásott bor az alacsony tárolási hőmérséklet és a sötét hatására könnyedebbé, gyümölcsösebb aromájúvá vált. MTI/EPA/Sebastiao Moreira

Sao Roque, 2019. március 14. A 2019. március 22-i képen szüretelnek a Quinta del Olivardo borászatban, a délkelet-brazíliai Sao Roque város térségében. Olivardo Saqui borász egy régi portugál hagyományt követve havi egy alkalommal hatszáz palack bort ás el a birtokán, fadoénekes dalaival kísérve a rituálét. Termékét a „halottak boraként” forgalmazza, amelynek kísérteties neve természetesen csupán az érlelés módjára, nem a célközönségre utal. A napóleoni háborúk idejéből származó hagyomány arra vezethető vissza, hogy 1807-ben a portugál szőlőtermesztők a hadvezér csapatai közeledtével elásták borkészletüket. A hódító hadak elvonulása után kiásott bor az alacsony tárolási hőmérséklet és a sötét hatására könnyedebbé, gyümölcsösebb aromájúvá vált. MTI/EPA/Sebastiao Moreira

Sao Roque, 2019. március 14. A 2019. március 22-i képen szüretelnek a Quinta del Olivardo borászatban, a délkelet-brazíliai Sao Roque város térségében. Olivardo Saqui borász egy régi portugál hagyományt követve havi egy alkalommal hatszáz palack bort ás el a birtokán, fadoénekes dalaival kísérve a rituálét. Termékét a „halottak boraként” forgalmazza, amelynek kísérteties neve természetesen csupán az érlelés módjára, nem a célközönségre utal. A napóleoni háborúk idejéből származó hagyomány arra vezethető vissza, hogy 1807-ben a portugál szőlőtermesztők a hadvezér csapatai közeledtével elásták borkészletüket. A hódító hadak elvonulása után kiásott bor az alacsony tárolási hőmérséklet és a sötét hatására könnyedebbé, gyümölcsösebb aromájúvá vált. MTI/EPA/Sebastiao Moreira

Sao Roque, 2019. március 14. A 2019. március 22-i képen szüretelnek a Quinta del Olivardo borászatban, a délkelet-brazíliai Sao Roque város térségében. Olivardo Saqui borász egy régi portugál hagyományt követve havi egy alkalommal hatszáz palack bort ás el a birtokán, fadoénekes dalaival kísérve a rituálét. Termékét a „halottak boraként” forgalmazza, amelynek kísérteties neve természetesen csupán az érlelés módjára, nem a célközönségre utal. A napóleoni háborúk idejéből származó hagyomány arra vezethető vissza, hogy 1807-ben a portugál szőlőtermesztők a hadvezér csapatai közeledtével elásták borkészletüket. A hódító hadak elvonulása után kiásott bor az alacsony tárolási hőmérséklet és a sötét hatására könnyedebbé, gyümölcsösebb aromájúvá vált. MTI/EPA/Sebastiao Moreira

Sao Roque, 2019. március 14. A 2019. március 22-i képen szüretelnek a Quinta del Olivardo borászatban, a délkelet-brazíliai Sao Roque város térségében. Olivardo Saqui borász egy régi portugál hagyományt követve havi egy alkalommal hatszáz palack bort ás el a birtokán, fadoénekes dalaival kísérve a rituálét. Termékét a „halottak boraként” forgalmazza, amelynek kísérteties neve természetesen csupán az érlelés módjára, nem a célközönségre utal. A napóleoni háborúk idejéből származó hagyomány arra vezethető vissza, hogy 1807-ben a portugál szőlőtermesztők a hadvezér csapatai közeledtével elásták borkészletüket. A hódító hadak elvonulása után kiásott bor az alacsony tárolási hőmérséklet és a sötét hatására könnyedebbé, gyümölcsösebb aromájúvá vált. MTI/EPA/Sebastiao Moreira

Sao Roque, 2019. március 14. A 2019. március 22-i képen fadoénekes dalol egy szüreti mulatságon a Quinta del Olivardo borászatban, a délkelet-brazíliai Sao Roque város térségében. Olivardo Saqui borász egy régi portugál hagyományt követve havi egy alkalommal hatszáz palack bort ás el a birtokán, fadoénekes dalaival kísérve a rituálét. Termékét a „halottak boraként” forgalmazza, amelynek kísérteties neve természetesen csupán az érlelés módjára, nem a célközönségre utal. A napóleoni háborúk idejéből származó hagyomány arra vezethető vissza, hogy 1807-ben a portugál szőlőtermesztők a hadvezér csapatai közeledtével elásták borkészletüket. A hódító hadak elvonulása után kiásott bor az alacsony tárolási hőmérséklet és a sötét hatására könnyedebbé, gyümölcsösebb aromájúvá vált. MTI/EPA/Sebastiao Moreira

Szőlőtaposás a portugál fado zene dallamaira.

Sao Roque, 2019. március 14. A 2019. március 22-i képen palackokat ásnak ki a földből a Quinta del Olivardo borászatban, a délkelet-brazíliai Sao Roque város térségében. Olivardo Saqui borász egy régi portugál hagyományt követve havi egy alkalommal hatszáz palack bort ás el a birtokán, fadoénekes dalaival kísérve a rituálét. Termékét a „halottak boraként” forgalmazza, amelynek kísérteties neve természetesen csupán az érlelés módjára, nem a célközönségre utal. A napóleoni háborúk idejéből származó hagyomány arra vezethető vissza, hogy 1807-ben a portugál szőlőtermesztők a hadvezér csapatai közeledtével elásták borkészletüket. A hódító hadak elvonulása után kiásott bor az alacsony tárolási hőmérséklet és a sötét hatására könnyedebbé, gyümölcsösebb aromájúvá vált. MTI/EPA/Sebastiao Moreira

Olivardo Saqui borász egy régi portugál hagyományt követve havi egy alkalommal hatszáz palack bort ás el a birtokán.

Sao Roque, 2019. március 14. A 2019. március 22-i képen palackokat ásnak ki a földből  fadoénekes dalára a Quinta del Olivardo borászatban, a délkelet-brazíliai Sao Roque város térségében. Olivardo Saqui borász egy régi portugál hagyományt követve havi egy alkalommal hatszáz palack bort ás el a birtokán, fadoénekes dalaival kísérve a rituálét. Termékét a „halottak boraként” forgalmazza, amelynek kísérteties neve természetesen csupán az érlelés módjára, nem a célközönségre utal. A napóleoni háborúk idejéből származó hagyomány arra vezethető vissza, hogy 1807-ben a portugál szőlőtermesztők a hadvezér csapatai közeledtével elásták borkészletüket. A hódító hadak elvonulása után kiásott bor az alacsony tárolási hőmérséklet és a sötét hatására könnyedebbé, gyümölcsösebb aromájúvá vált. MTI/EPA/Sebastiao Moreira

A palackok kiásását is fadoénekes kíséri dalaival.

Sao Roque, 2019. március 14. A 2019. március 22-i képen palackokat ásnak ki a földből a Quinta del Olivardo borászatban, a délkelet-brazíliai Sao Roque város térségében. Olivardo Saqui borász egy régi portugál hagyományt követve havi egy alkalommal hatszáz palack bort ás el a birtokán, fadoénekes dalaival kísérve a rituálét. Termékét a „halottak boraként” forgalmazza, amelynek kísérteties neve természetesen csupán az érlelés módjára, nem a célközönségre utal. A napóleoni háborúk idejéből származó hagyomány arra vezethető vissza, hogy 1807-ben a portugál szőlőtermesztők a hadvezér csapatai közeledtével elásták borkészletüket. A hódító hadak elvonulása után kiásott bor az alacsony tárolási hőmérséklet és a sötét hatására könnyedebbé, gyümölcsösebb aromájúvá vált. MTI/EPA/Sebastiao Moreira

Sao Roque, 2019. március 14. A 2019. március 22-i képen palackokat ásnak ki a földből a Quinta del Olivardo borászatban, a délkelet-brazíliai Sao Roque város térségében. Olivardo Saqui borász egy régi portugál hagyományt követve havi egy alkalommal hatszáz palack bort ás el a birtokán, fadoénekes dalaival kísérve a rituálét. Termékét a „halottak boraként” forgalmazza, amelynek kísérteties neve természetesen csupán az érlelés módjára, nem a célközönségre utal. A napóleoni háborúk idejéből származó hagyomány arra vezethető vissza, hogy 1807-ben a portugál szőlőtermesztők a hadvezér csapatai közeledtével elásták borkészletüket. A hódító hadak elvonulása után kiásott bor az alacsony tárolási hőmérséklet és a sötét hatására könnyedebbé, gyümölcsösebb aromájúvá vált. MTI/EPA/Sebastiao Moreira

A kiásott bor az alacsony tárolási hőmérséklet és a sötét hatására könnyedebbé, gyümölcsösebb aromájúvá válik. Olivardo Saqui borász a „halottak boraként” forgalmazza nedűjét, amelynek kísérteties neve természetesen csupán az érlelés módjára, nem a célközönségre utal.

Sao Roque, 2019. március 14. A 2019. március 22-i képen vörösborát mutatja Olivardo Saqui a Quinta del Olivardo borászatban, a délkelet-brazíliai Sao Roque város térségében. A szakember egy régi portugál hagyományt követve havi egy alkalommal hatszáz palack bort ás el a birtokán, fadoénekes dalaival kísérve a rituálét. Termékét a „halottak boraként” forgalmazza, amelynek kísérteties neve természetesen csupán az érlelés módjára, nem a célközönségre utal. A napóleoni háborúk idejéből származó hagyomány arra vezethető vissza, hogy 1807-ben a portugál szőlőtermesztők a hadvezér csapatai közeledtével elásták borkészletüket. A hódító hadak elvonulása után kiásott bor az alacsony tárolási hőmérséklet és a sötét hatására könnyedebbé, gyümölcsösebb aromájúvá vált. MTI/EPA/Sebastiao Moreira

(Fotó: MTI/EPA/Sebastiao Moreira)