Hálózsákos filmvetítés és romkerti séta

 

A Kulturális örökség napjai programsorozat keretében Somogy megyében izgalmas programok várják az érdeklődőket a hétvégén.

“Hálózsákos” filmvetítésre és romkerti sétára is várják az érdeklődőket Somogy megyében a hétvégén, a Kulturális örökség napjai programsorozat keretében.

Siófokon pénteken 9-17 óra, szombaton 9-13 óra között ingyen látogatható a világhírű operettkomponistáról, a város szülöttéről elnevezett Kálmán Imre Emlékház, szombaton pedig megtekinthető a több mint százéves, műemléki védettséget élvező Fő téri víztorony. Az utóbbi esemény regisztrációhoz kötött.

Szent László király szobra a somogyvári Kupavár várában, amelyet az Országgyűlés november 7-i döntése alapján nemzeti emlékhellyé nyilvánítottak. MTI Fotó: Varga György

Szent László király szobra a somogyvári Kupavárban  (Fotó: MTI/Varga György)

A Kálmán Imre Művelődési Központ színpadán szintén szombaton, 19 órától meleg kakaót és kalácsot kínálnak, majd egy úgynevezett hálózsákos filmvetítést tartanak a vendégeknek.

Somogyváron szombaton 9 és 17 óra között ingyenesen látogatható a Szent László Nemzeti Emlékhely, ahol 10 és 14 órakor épületvezetéseket is tartanak.
Az emlékhely látogatóközpontja modern kiállításon mutatja be Szent László életét és az egykori bencés apátság történetét. A látogatók séta keretében megtekinthetik a három hektáron elterülő romkertet, amelyet az ott álló kilátóból is megcsodálhatnak.