Központban a Balaton a Budapest Borfesztiválon

 

2018. szeptember 6–9. között huszonhetedik alkalommal rendezik meg a Budapest Borfesztivált a budai Vár teraszain – derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményből.

A rendezvény várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros talán legimpozánsabb helyszínén, a megújuló budai Várban. A program központjában a Balaton, a balatoni borászok és boraik, a helyi gasztronómia és kultúra kerül.

Budapest, 2016. szeptember 9. Vendégek a 25. Budapest Borfesztiválon a budai Várban 2016. szeptember 9-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A „Balaton MOST” program arra inspirál, hogy nyár végén a fürdőruhákkal és gumimatracokkal együtt ne tegyük a Balatont is a fiók mélyére, hiszen gyönyörű tavunk rengeteg élményt rejt egész évben.

Újdonság a borfesztiválon a Vinometer online borkóstoló alkalmazása által kínált program. A Vinometer szakértői különböző tematikus kóstoló útvonalakat állítanak össze. A játékban résztvevők minden állomáson megkóstolnak egy-egy bort, melyeket a Vinometer alkalmazás segítségével értékelnek. A nap végén a legjobbra értékelt borok közül egy-egy palack kisorsolásra kerül.

A nagyérdeműt négy színpadon szórakoztatják az előadók. Fellép többek között a Kiscsillag együttes, Mörk, Boban Marcovic fia. Szombaton a dzsesszé lesz a főszerep, vasárnap pedig a népzenéé.