Ősbemutatóval lép színpadra a Budafoki Dohnányi Zenekar

 

A zenekar április 25-ei jubileumi koncertjén többek között Vajda János zeneszerző művét adja elő a Müpában.

Vajda János zeneszerző a Budafoki Dohnányi Zenekar (BDZ) megalakulásának 25. születésnapjának alkalmából komponált egy darabot, amely először a zenekar április 25-i jubileumi hangversenyén lesz hallható a Müpában – mondta el Hollerung Gábor zenekarvezető az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Hollerung Gábor karmester vezényli a Budafoki Dohnányi Zenekart az alaptörvény kihirdetésének ötödik évfordulója alkalmából tartott koncerten a Zeneakadémián 2016. április 25-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Hollerung Gábor karmester vezényli a Budafoki Dohnányi Zenekart az alaptörvény kihirdetésének ötödik évfordulója alkalmából tartott koncerten a Zeneakadémián 2016. április 25-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Vajda János Pieces symphoniques – des memoires de Mme Karnyó című alkotásának ősbemutatója mellett Jean-Philippe Rameau operáinak szimfonikus részleteiből összeállított Une symphonie virtuelle című kompozíció és Beethoven 2. szimfóniája hangzik el a koncerten, amelyet az együttes névadója, Dohnányi Ernő virtuóz darabja zár.

Az igazgató, aki egyben a jubileumi koncert karnagya is, kiemelte, hogy büszke zenekara eredményeire. Mint elmondta 2017-ben mintegy 100 koncertet adtak, ebből is látszik, hogy “az együttes az ország legnagyobbjai közé sorolandó”.
Hollerung Gábor kitért arra is, hogy a zenekarban több kamaraegyüttes – többek között a BDZ Quartet, saját big band és a Swing a la Django – működik.