Ingyenes programok a Hadtörténeti Múzeumban

 

Lesz szablyavívó-, fegyver- és csatabemutató, és persze tárlatvezetés, valamint kézműves foglalkozás március 15-én a Hadtörténeti Múzeumban.

A múzeumpedagógiai foglalkozások, ingyenes tárlatvezetések mellett lesz szablyavívó-, fegyver- és csatabemutató, és lehetőség lesz huszárcsákó készítésre, fémkatonaöntésre is a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban (HIM) a csütörtök nemzeti ünnepen.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) HIM idén is Forradalmi Forgatag címmel várja egész napos programokkal a látogatókat március 15-én. A rendezvényen a Magyar Szablyavívó Iskola bemutatója mellett a hagyományőrzők csatabemutatókkal, ágyúlövésekkel, puskasortüzekkel és szuronyharc-bemutatókkal szórakoztatják egész nap az ide érkezőket.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulója alkalmából tartott nyílt nap a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban 2016. március 15-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulója alkalmából tartott nyílt nap a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban 2016. március 15-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A kézműves foglalkozások keretében huszárcsákót, töltéstáskát, tarsolyt készíthetnek és játékkatonát festhetnek a gyerekek, valamint lehetőség lesz fémkatonaöntésre, fafaragásra, kerámiázásra, ékszerkészítésre és egyéni azonosító jegy készítésére is.
A múzeum Márványtermében délelőtt a Kákics Együttes ad zenés-táncos műsort. Déltől a Vivat Hussar! című múzeumpedagógiai foglalkozásra, 3 órától A szabadságharc fegyverei és harcászata című fegyverbemutatóra várják az érdeklődőket.

Délelőtt 9 és 17 óra között az intézmény összes kiállítása ingyenesen megtekinthető lesz.
További részletek találhatók az ingyenes napról a múzeum honlapján (www.militaria.hu) és Facebook-oldalán (www.facebook.com/hadtorteneti.muzeum/).