Ötven éve Woodstockban találkoztak, most előkerült a pár első közös képe

 

Évtizedeken át nem volt fényképes emlékük szerelmük kezdetéről.

Napra pontosan ötven éve vette kezdetét a fesztiválok fesztiválja Woodstockban. 1969. augusztus 15-e sokak számára felejthetetlen dátum, tele elképesztő emlékekkel. Így van ezzel Judy és Jerry Griffin is, akik a rendezvényen ismerkedtek meg egymással.

 

Nem sokkal a fesztivál után együtt utazgattak Amerikában egy Volkswagen kisbusszal, még mielőtt Jerry a jogi karon megkezdte volna tanulmányait Los Angelesben. A fiatalok 1975-ben házasodtak össze, de sosem azon a napon ünneplik az évfordulójukat, hanem augusztus 15-én, ami egyébként egybeesik Judy születésnapjával is.

A párnak csaknem ötven évig nem volt fényképes bizonyítéka arra, hogy a fesztiválon találkoztak, egészen két hónappal ezelőttig, amikor a PBS csatorna dokumentumfilmjében, a Woodstock: Three Days that Defined a Generationben fel nem villant az esőben, takaróba burkolózva mosolygó fiatal Judy és Jeff.

Judy egyik barátnője vette észre a film előzetesében a képet, amit azonnal tovább is küldött a házaspárnak, akik a fotó készültekor még 48 órája sem ismerték egymást.

„Épp kiszálltunk az autóból és felállítottuk a sátrat. Odáig voltunk egymásért, és azóta is együtt vagyunk” – idézi Judyt a People magazin, akik a különleges sztorijukhoz elkészítették az eredeti felvétel 50 évvel későbbi változatát is.