Paul McCartney 77 évesen úgy döntött, ezt még mindenképp meg kell tennie

 

A zenész a mai napig is keresi a kihívásokat, a legújabbal pedig nagy fába vágta a fejszéjét.

Paul McCartney musicalt ír Az élet csodaszép című 1946-os Frank Capra filmklasszikusból – írta meg a BBC News.

Paul McCartney (Fotó: Getty Images/NBC)

Paul McCartney (Fotó: Getty Images/NBC)

Pályafutása alatt McCartney számos filmzenét, oratóriumot, költeményt, gyermekkönyvet és több mint száz toplistás slágert írt. A 77 éves zenész azonban először dolgozik egy színpadi musicalen. Frank Capra fekete-fehér filmdrámáját dolgozza át, amelyben egy öngyilkosjelöltet megment az őrangyala.

McCartney, aki négyéves volt a film bemutatásakor, olyan “egyetemes történetnek” nevezte a filmet, amellyel mindenki tud azonosulni. A musical 2020 végén debütálhat Bill Kenwright producer szerint, aki korábban a Blood Brothers és a József és a színes, szélesvásznú álomkabát című musicaleket vitte el a West Endre, London színházi negyedébe.

A musical szövegkönyvén a Billy Elliot és Elton John életrajzi filmje, a Rocketman forgatókönyvírója, Lee Hall dolgozik. A musical dalszövegeit McCartneyval együtt írják.

“Az élet csodaszép a kedvenc filmem. Minden benne van: vígjáték, pátosz és ritka emberség, ami minden nemzedéket megérint” – mondta el a Tony-díjas író. Hozzátette: önmagában az is ajándék, hogy részt vehet a színpadra állításában, de “az már mindennek a csúcsa”, hogy ezt Paul McCartney-vel teheti.

“Paul bölcsessége, őszinte érzelmei, zenei kiválósága új mélységet és új életet ad a klasszikus mesének” – hangsúlyozta Hall.