Mégis lesz női James Bond, ráadásul már a következő részben

 

Lashana Lynch színrelépése ismét felélesztette a Bond-szerep öröklése körüli pletykákat.

A 25. James Bond-filmben, amelyet jelenleg Olaszországban és Nagy-Britanniában forgatnak, egy időre egy új női szereplő áll be a 007-es helyére: az új karaktert egy fekete brit színésznő, Lashana Lynch alakítja.

Lashana Lynch (Fotó: Getty Images)

Lashana Lynch (Fotó: Getty Images)

A Cary Fukunaga rendezésében készülő új Bond-kaland forgatókönyvírója, Phoebe Waller-Bridge váratlan csavarral érte el, hogy egyszer tényleg legyen egy női 007-es titkos ügynök egy Bond-filmben.

A film azzal kezdődik, hogy Bond (Daniel Craig) visszavonult Jamaicára, de a brit titkosszolgálat vezetője, M (Ralph Fiennes) kénytelen visszahívni a szolgálatba, mert kiderül, hogy nagy szükség van rá egy globális válság megoldásában. Egy jelenetben azonban, amikor M magához hívatja a 007-est, Lashana Lynch lép be a titkos ügynökként, aki megkapta Bond megbízatását, amíg távol volt. A visszatérő Bond persze mindent bevet, hogy elcsábítsa a gyönyörű kollégát, ám próbálkozása, legalábbis kezdetben, sikertelen.

Waller-Bridge elmondta: igyekeztek minél közelebb hozni a mai élethez azt, ahogy Bond a nőkkel bánik. Hangsúlyozta, hogy ezt sikerült elérni, hiszen a sorozatnak haladni kell a korral, és Bondnak is fejlődnie kell.

A Marvel kapitányban megismert 31 éves Lynch a The Daily Mail forrásai szerint izgalmas és mulatságos szerepet kapott. A filmben egyébként több régi Bond-mozi előtt is tisztelegnek néhány idézettel. Az új Bond-film a fiatal nemzedékeket akarja megszólítani, ugyanakkor hű marad a 007-es filmek zsáneréhez. Látványos üldözési jelenetek és küzdelmek teszik izgalmassá, de Bondnak már a MeToo-világban is helyt kell állnia.

Lashana Lynch színrelépése ismét felélesztette a Bond-szerep öröklése körüli pletykákat. De Barbara Broccoli, a James Bond-filmek producere már tavaly cáfolta, hogy Daniel Craig után a következő 007-es ügynök nő lesz.

“Bond férfi. Egy férfi szereplő. Férfinak írták, és azt gondolom, hogy az is marad” – szögezte le Barbara Broccoli a The Guardiannek adott interjújában. “Így van ez jól. Nem szükséges a férfi szereplőket nővé változtatni. Legyen több női szereplő és alakuljon úgy a történet, amelybe jól illenek” – fűzte hozzá elképzelését a producer.