Csak a szerencsén múlott, hogy Whoopi Goldberg túlélte súlyos betegségét

 

A 63 éves színésznő nagyon nehéz időszakon van túl, és mint nyilatkozta, még nem ért az út végére.

Amikor Whoopi Goldberg tavaly ősszel megfázott, akkor eszében sem jutott, hogy a meghűlése egy egy hónapig tartó kórházi kezeléshez vezet majd. A színésznőnél olyan súlyos tüdőgyulladás alakult ki szépen lassan, hogy orvosai a legrosszabbra is felkészítették, harminc százalék esélye volt ugyanis annak, hogy nem éli túl.

Whoopi Goldberg (Fotó: MTI/EPA)

Whoopi Goldberg (Fotó: MTI/EPA)

“Tényleg nagyon szerencsés vagyok, hogy itt lehetek” – nyilatkozta legfrissebb People magazinnak adott interjújában, a mostanában a The View női talkshow műsorvezetőjeként tevékenykedő Goldberg.

Bár a tüdőgyulladás következtében fellépő szepszisből márciusra mondhatni meggyógyult, felépülése a mai napig is tart. Whoopi úgy érzi, hogy hat hónappal a legrosszabb napok után sem százszázalékos, melyhez egyébként az is hozzájárulhatott, hogy áprilisban influenzás lett, mely szintén ledöntötte a lábáról jó néhány napra.

A színésznő sosem hitte volna, hogy a tüdőgyulladás ilyen veszélyes lehet, és mint mondta, életében nem volt még ennyire beteg. Bár a betegség utóhatása még ma is érezhető számára, ez remélhetőleg nem lesz maradandóa, ennek ellenére Whoopi manapság már sokkal lassabb tempót diktál.

“Délelőtt a műsort rögzítjük a stúdióban, utána jut időm a többi munkámra, de délután háromra már elérek odáig, hogy le kell ülnöm, mert kimerültem.”