Egyszerűen imádni való: herceghez méltó keresztelőt tartottak a kis Archie-nak

 

Bár Meghan és Harry első gyermeke nem kapott hercegi címet, az ünnepségnek éppolyan nagy figyelmet szenteltek.

A windsori kastély kápolnájában szombaton megkeresztelték Meghan hercegné és Harry herceg tüneményes kisfiát, Archie Harrison Mountbatten-Windsort.

Bár a kisfiú nem kapott hercegi címet, vélhetően szülei kérésére, hiszen Erzsébet királynő odaadományozhatta volna a dédunokájának a rangot, a keresztelő nem volt kevésbé királyi, mint Katalin hercegné és Vilmos herceg gyermekei esetében.

Harry sussexi herceg, a brit trónörökös másodszülött fia és felesége, Meghan sussexi hercegnő gyermekük, Archie Harrison Mountbatten-Windsor keresztelőjén (Fotó: /MTI/EPA/SUSSEX ROYAL/Chris Allerton) Harry sussexi herceg, a brit trónörökös másodszülött fia és felesége, Meghan sussexi hercegné gyermekük, Archie Harrison Mountbatten-Windsor keresztelőjén (Fotó: /MTI/EPA/SUSSEX ROYAL/Chris Allerton)

A privát kápolnában tartott ceremónia után Sussex hercege és hercegnéje meg is osztott két fotót a különleges napról. Az egyik egy tradicionális családi kép, melyen Meghan édesanyja, Doria Ragland, Károly herceg és Kamilla hercegné, Vilmos herceg és Katalin hercegné, valamin a néhai Diana nővérei, Lady Jane Fellowes és Lady Sarah McCorquodale szerepelnek a kis család mellett.

A Chris Allerton által készített másik portrén már a büszke szülők láthatók fiukkal, aki a keresztelőjén ugyanannak az 1841 és 2004 között használt csipkés ruhácskának a kézzel készült másolatát viselte, melynek régi hagyománya volt a királyi családban. Ebben a replikában keresztelték meg korábban Katalin és Vilmos csemetéit, György herceget, Sarolta hercegnőt és Lajos herceget is.

A szülők kérésére a keresztszülők nevei nem kerülnek egyelőre nyilvánosságra.