Új részlet derült ki a Gladiátor folytatásáról

 

Félő volt, hogy lefújták a projektet, azonban már készül a forgatókönyv.

Ridley Scott brit rendező és produkciós cége folytatja a 2000-ben Russel Crowe és Joaquin Phoenix főszereplésével bemutatott Gladiátor című ötszörös Oscar-díjas filmjét – számolt be róla a Hollywood Reporter tavaly ősszel. Az utóbbi hónapokban azonban olyan nagy volt a csend a produkció körül, hogy félő volt, nem lesz az egészből semmi.

Russel Crowe a Gladiátorban (Fotó: Getty Images/Moviepix)

Russel Crowe a Gladiátorban (Fotó: Getty Images/Moviepix)

Jó hír azonban, hogy a forgatókönyv már készül, ezt pedig az új Men In Black-mozi producerei, Walter F Parke és Laurie MacDonald kotyogta el a premieren.

“Együtt dolgozunk Ridley-vel. Ez az a sztori, amihez nem nyúltunk volna, ha nem lenne létjogosultsága. Ráadásul egy fantasztikus íróval dolgozhatunk együtt, Peter Craiggel. A sztori körülbelül 25-30 évvel az első film után veszi fel a fonalat” – idézi a filmeseket az MSN cikke, mely információ tényleg csupán egy apró morzsa, a film hű rajongói azonban ennek is örülnek.

Ahogy azt az MTI tavaly megírta, az új filmben a fiatal Luciusnak, Lucilla fiának és Commodus unokaöccsének történetét fogják követni, akit az eredeti alkotás végén a Maximust alakító Russel Crowe megment nagybátyjától.

Ridley Scott Gladiátorát 2001-ben tizenkét Oscar-díjra jelölték, és elnyerte a legjobb film, Russel Crowe a legjobb színész, a legjobb vizuális effektusok, a legjobb jelmeztervezés és legjobb hang díját. A film 460 millió dollárt hozott globálisan a gyártó Dreamworksnek, a Universal Picturesnek és Scott produkciós cégének.