Ha azt hitte, hogy az összes Trónok harca-halottról tudomása van, téved!

 

Bár nem mutatták, de egy fontos szereplő halála is bizonyossá válik.

Két hete ért véget a Trónok harca, és annyira megosztó évadot kaptunk, hogy még sokáig beszédtéma lesz az elsietett lezárás. Ebben az évadban sok olyan szereplő szenderült öröklétre, akikhez a néző érzelmi szálakkal kötődött. A sorozat vége nyilván megfelelő alkalom a mérleg megvonására és a halottak megszámlálására, de ha kitoljuk a „határidőt”, akkor van egy szereplő, akit nyugodt szívvel feltehetünk a halálozási listára, bár utoljára még élve láttuk.

Spoileres tartalom következik!

Emilia Clarke a Trónok harca, Khaleesije és Szürke Féreg (Fotó: Rex Features)

Emilia Clarke a Trónok harca, Khaleesije és Szürke Féreg (Fotó: Rex Features)

A CinemaBlend ugyanis teljesen jogosan előkapta az eredeti regényt, amiben fellelhető, hogy az a hely, ahonnan a szépséges Missandei származott, nem egy egyszerű környék. Naathról van szó, ahol olyan mérgező pillangók élnek, melyek hogy, hogy nem, az őslakosokra nem ártalmasak, az idegenekre viszont igen. A halálos pillangóláz pedig egyszerűen kivégzi a turistákat betolakodókat.

Az ismert történet szerint a makulátlanok vezére, Szürke Féreg összejön Missandei-jel, ám szerelmüknek véget vet Cersei, aki kivégezteti a naathi szépséget.A tv-ben látott történet végén a megmaradt főszereplők, ki-ki habitusa, maradék életcélja szerint folytatják életüket, és a nézőre van bízva, mit lát bele további sorsukba. Szürke Féreg azonban hova indul útnak puszta érzelemvezérelte kíváncsiságból, és nem mellesleg kegyeletét ily módon is leróva? Naath szigetére, ahol idegenkét – a regény szerint – végeznek vele a pillangók.

Gratulálunk, Szürke Féreg! Legyen könnyű neked a föld!