Niki Lauda az ékes példája volt annak, hogy a kemény munka kifizetődik – gyászol a motorsport

 

A tavaly tüdőátültetésen átesett 70 éves pilóta családja körében hunyt el hétfőn.

Mindörökre a szívünkben marad, történelmünk örök halhatatlanja – emlékezett a hétfőn elhunyt háromszoros Forma-1-es világbajnok Niki Laudára a technikai sportok legrangosabb sorozata, a Forma-1.

Niki Lauda 1976-ban (Fotó: Getty Images/Hoch Zwei / Contributor)

Niki Lauda 1976-ban (Fotó: Getty Images/Hoch Zwei / Contributor)

Lauda februárban ünnepelte 70. születésnapját, hétfőn a családja körében “békésen távozott” -írja az MTI. A legendás versenyző 1975-ben és 1977-ben a Ferrari, míg 1984-ben a McLaren színeiben lett világbajnok. Az osztrák pilótára a motorsport jelenlegi versenyzői is mély fájdalommal emlékeznek közösségi oldalaikon, mely posztokat a Mirror cikke gyűjtött egy csokorba.

Nico Rosberg megható búcsúlevelet írt példaképének:

“Kedves Niki! Köszönök mindent, amit értem tettél! A szenvedélyed, a küzdő szellemed, és a türelmed velünk fiatalokkal egyedülálló volt. Én és még 100 milliók a világon, akiket arra inspiráltál, hogy a legrosszabb időkben se adják fel, most rád és a családodra gondolnak, és azt kívánjuk, hogy nyugodj békében!”

Fernando Alonso is megemlékezett a legendáról:

“Sokkoló és szomorú a reggel hír. Nyugodj békében Niki!”

Jenson Button Instagramján egy régi fotóval búcsúzott:

“Egy legenda hagyott itt minket. Nyugodj békében!”

Az IndyCar versenyzője, Simon Pagenaud hősének tartja a legendát:

“Niki Lauda ékes példája annak, hogy a kemény munka igenis kifizetődik. Mindig azt mondta, hogy ehhez neki jó feneke van, mert mindent érez, amit az autó csinál. Ő a hősöm, s bár szeretném hinni, hogy Senna vagyok, gyakran eszembe jut, hogy sokkal inkább Laudának születtem. Köszönöm Niki mindazt, amit a sportnak adtál, szomorú, hogy itt hagytál minket!”

Közeli barátja, Arnold Scharzenegger is elismeréssel adózott közeli barátja emlékének:

“Niki bajnok volt, egy ikon. Egy osztrák kincs. Az egyik legjobb barátom volt. Hiányozni fog ez az úttörő és nagyvonalú hős!”

Damon Hill, a britek 1996-os világbajnoka is csatlakozott a gyászolókhoz:

“Viszlát Niki! Leckéket és emlékeket adtál nekünk az életről”.

Flavio Briatore, korábbi Forma-1-es csapatvezető végig a kitartásra ösztönözte:

“Néhány héttel ezelőtt küldtem neki egy fényképet, amin mi ketten voltunk rajta, és arra akartam ösztönözi vele, hogy folytassa a harcot, ami mindig is jellemezte őt. Niki ezt már nem tudta megtenni, így nagyon szomorú nap lett ez a Forma-1-ben, amely elveszített egy nagyszerű személyiséget, én pedig elveszítettem egy nagyszerű barátot. Ciao Niki”.

Az elhunyt legenda felesége Birgit, volt felesége, Marlene, valamint gyermekei, Lukas, Matthias, Max és Mia kedden a Lauda család nevében újabb közleményt adtak ki, amelyben utaltak a volt versenyző tavaly nyári tüdőátültetésére: “Az elmúlt tíz hónapban minden percben mellette voltunk. Együtt nevettünk, sírtunk, reméltünk és szenvedtünk, de a végén Nikinek tegnapra már nem maradt ereje. Niki, egyedülálló harcos és rendkívüli ember voltál!” – idézte az MTI.