George R.R. Martin friss hírrel szolgált a Trónok harca valódi végéről

 

Az író ismét a rajongók idegein táncol legújabb posztjával.

A Trónok harca írója, George R.R. Martin blogján végre először megpróbált választ adni a sorozat és persze a könyvek rajongóinak, ugyanaz lesz-e vége a két bfejező regénynek, mint, amit vasárnap a képernyőn láthattak a nézők. Sajnos sokkal okosabbak most sem lettünk, az író szereti homályban tartani a világot ezzel kapcsolatban.

George R. R. Martin. Fotó: MTI/EPA

George R. R. Martin (Fotó: MTI/EPA)

“Hogy fog végződni? -kérdezgetik az emberek. Ugyanúgy, mint a széria vagy máshogy? Nos… igen, és nem, és igen, és nem, és igen, és nem és igen.” – senki sem ezt a választ várta, de Martin rávilágított, hogy ez tulajdonképpen nem is fontos.

“A könyv vagy a sorozat vége az igazi befejezés? Ez egy buta kérdés. Mit szóltok hozzá? Én megírom, ti pedig elolvassátok és elmondhatjátok a véleményeteket és vitatkozhattok róla itt az interneten” fokozta fel a rajongói hangulatát.

A Trónok harca televíziós fantasysorozat 73., egyben befejező részét 19,3 millióan nézték vasárnap este az Egyesült Államokban, ezzel a csatorna nézettségi rekordja is megdőlt – közölte az HBO. A befejező rész fogadtatása vegyes volt, a Change.org petíciós portálon kedd reggelig több mint 1,3 millióan írták alá a kérést, hogy forgassák újra az utolsó évadot – írja az MTI.

A csatorna tavaly megrendelt egy előzményszériát, melynek írásában részt vett George R. R. Martin. A cselekmény évezredekkel korábban játszódik, mint a Trónok harca. Sok rajongó igényelné, hogy az egyik szereplő, a Maisie Williams alakította Arya Stark külön sorozatot kapjon – emiatt az egyik főszereplő, Nikolaj Coster-Waldau újabb petíciót indítana.