Olivia Wilde Martin Scorsesétől lopott első rendezésében

 

Eddig kisfilmekkel jelentkezett az egykori Doktor House-üstökös.

A Doktor House bár nem akart szólni a szerelmi kapcsolatokról vagy az erotikáról, mégis muszáj volt ezeket a zsánereket alkalmazni a még szélesebb közönségkör elérése érdekében. Így fordulhatott elő, hogy több „jó nő” is kellett a sorozatba, egyikük a „Tizenhárom” becenévre hallgató Olivia Wilde lett.

Olivia Wilde (Fotó: Rex Features)

Olivia Wilde (Fotó: Rex Features)

A még mindig csak 35 éves színésznő a sorozat után nagyjátékfilmekben is megmártózott, játszott a Tronban, a Cowboyok és űrlényekben, a Testcserében, a Lopott időben, aztán ismét sorozatozott a Bakelitben.

Rendezői vágyait eddig kisfilmekkel, illetve a Red Hot Chili Peppers zenekar egyik videoklipjének rendezésével élte ki. És most jön a magyarországi mozikba május 30-án az Éretlenségi című komédia, melyben saját bevallása szerint sok szakmai fogást lopott el Martin Scorsesétől, aki a Bakelitet rendezte.

„Mivel kevés időm volt a forgatáson, azt a módszert alkalmaztam, mint Martin, azaz nem engedtem a színészeknek, hogy behozzák a jelenethez a forgatókönyvüket. Így rákényszerültek, hogy pontosan tudják előre a szöveget és a mozgást, illetve emiatt kreatívabban tudják megoldania a helyzeteket, ha nincs náluk egy mankó, amibe bele lehet nézni” – idézi Oliviát a Cinemablend.