Harrynek és Meghannak el kellett hagyna otthonát a lesifotók miatt – most kártérítést kapnak

 

A hercegi pár korábbi vidéki birtokáról helikopterről készítettek felvételeket, mely komoly biztonsági kockázatot okozott.

Harry herceg elfogadja az anyagi kártérítést és a bocsánatkérést attól az amerikai hír- és fotóügynökségtől, amely néhány hónapja lesifotókat készített otthonáról – közölte csütörtökön a Buckingham-palota. A sussexi herceg ügyvédje szerint a Splash News & Picture Agency vállalat helikoptert bérelt idén januárban, hogy a levegőből készítsen fotókat Harry és felesége, Meghan Markle oxfordshire-i otthonáról.

Harry herceg és Meghan hercegné (Fotó: Getty Images/Samir Hussein/Contributor)

Harry herceg és Meghan hercegné (Fotó: Getty Images/Samir Hussein/Contributor)

A bírósági dokumentumok szerint a képek közlése olyan mértékben veszélyeztette a herceg és otthona biztonságát, hogy a párnak el kellett hagynia az ingatlant, amelyet korábban épp a biztonsága miatt választott magának.

A világ egyik legnagyobb, kifejezetten hírességekre specializálódott fotóügynökségének számító Splash felvételein egyebek között a hercegi pár étkezője, hálószobája és nappalija is látható volt. A fotókat a The Times című lap, valamint több internetes portál is közölte.

A vállalat később “hibás döntésnek” nevezte a képek elkészítését és elmondta, megtették a szükséges lépéseket, hogy ilyesmi ne történjen meg még egyszer. Harry és bátyja, Vilmos herceg soha nem csináltak titkot a sajtó iránti ellenszenvükből azután, hogy édesanyjuk, Diana hercegnő 1997-ben meghalt egy autóbalesetben, amikor az őt szállító jármű lesifotósok elől menekült.

Az első közeli fotó Harry herceg és Meghan hercegné kisfiáról (Fotó: PA/EPA/Domic Lipinski)

Az első közeli fotó Harry herceg és Meghan hercegné kisfiáról (Fotó: PA/EPA/Domic Lipinski)

Harry – II. Erzsébet királynő unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia – tavaly májusban házasodott össze Meghan Markle amerikai színésznővel Windsor ősi királyi kastélyában. Első gyermekük, Archie Harrison Mountbatten-Windsor május 6-án született.