Menyhért, Mirjam
Friss
Késsel támadt a rendőrökre egy férfi Debrecenben // Bemutatták Salgótarján Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltjét // Karácsony: A XVI. kerületben is kéreg alá kellene vinni a HÉV-et // Kétezernél több közlekedési jogsértést tárt fel a rendőrség egy hét alatt // Berecz Blanka junior vb-ezüstérmes 200 méteres pillangóúszásban // LMP: forrás- és pedagógushiány nehezíti a tanévkezdést //

MÉG TÖBB HÍR

Fényárban úszott a főváros az ünnep alkalmából

blogok
Látószög - Schmidt Mária blogja
„Versek nem kellenek” Proletárdiktatúra és irodalmi emlékezet
A Tanácsköztársaság helyére került a történeti emlékezetben: nincs az a baloldali narratíva, amely feledtetni tudja vezetőinek bűneit és nemzetellenes tevékenységét.
L. Simon László
Mozgástér - Lánczi Tamás blogja
Piknik 30 - A német egység három évtizede
Békés, boldog augusztus: magyarok és németek a Páneurópai Piknik harmincadik évfordulóját ünnepelték Sopronban, s a két kormányfő udvarias beszédben méltatta egymást.
Máthé Áron
Látószög - Schmidt Mária blogja
Társadalmi tanítás és keresztény demokrácia
Keresztény demokrácia megteremtésére ott van esély, ahol természetesen van jelen a társadalmi szeretet, a szolidaritás és a szubszidiaritás. Erre Tusnádfürdő idei üzenete is esélyt kínál.
Horváth Pál (teológus, vallástörténész)
Alaptörvény blog
Magyarország tengeri kereskedelmi politikája, mint nemzetgazdasági érdek
Az olasz sajtó hazánk új külkereskedelmi politikáját méltatja, miközben megjegyzi, hogy Trieszt történeti szimbólum az olasz–magyar közeledésben.
Dr. Ifj. Lomnici Zoltán
Mozgástér - Lánczi Tamás blogja
Új világ
Két szomorú évfordulóról is megemlékezhettünk a minap. 74 éve ez idő tájt dobtak atombombát Hirosimára és Nagaszakira; tízezrek halálával beköszöntött az atomkorszak.
Maczkó Ú. Róbert
Családban marad!
Valóban ezt akarjuk?!
Édesanyáknak az a feladatunk, hogy olyan jövendő nemzedéket neveljünk, aki sokkal jobban tiszteli a környezetét és minden élőlényt. Aki tudatosan és hosszútávra gondolkozik.
Király Nóra
Élő Bolygó Blog
Ötvenmillió év alatt heverhetné ki az új-zélandi madárvilág az ember kártételét
Új-Zélandra érkezése óta az ember olyan mértékben megtizedelte a madárvilágot, hogy regenerálódásához mintegy 50 millió évre lenne szükség.
Élő Bolygó Blog
A norvégiai gleccserek túlélését fenyegeti a hőhullám
Olvadnak a gleccserek Norvégiában az elmúlt napok rekordmagas hőmérsékletei nyomán, és fennáll a veszélye annak, hogy egy részük teljesen eltűnik néhány éven belül – figyelmeztetnek kutatók.

VIDEÓ

„Isten éltessen Magyarország” - Ünnepi tűzi- és fényjáték a Dunán

Ridikül