Diana előtt tisztelgett anyák napján Meghan és Harry az új babafotóval

 

Az újdonsült apuka édesanyjáról a legtökéletesebb módon emlékeztek meg a különleges napon.

Május 12-én vasárnap ünneplik Amerikában az édesanyákat, így Meghan hercegné, aki Kalifornia szülötte, különleges fotót osztott meg a Sussex Royal Instagram oldalán, mely fiókot, nem titok, hogy olykor saját maga kezel.

A hercegné, aki egy héttel ezelőtt maga is anyuka lett, kisfiáról, Archie-ról tett közzé egy új képet, melyen bár csupán a gyermek apró lábai láthatóak, a háttérben kéklő nefelejcsek miatt az eddigi legkülönlegesebb felvétel. Ez a virág volt ugyanis Diana hercegné kedvence.

“Ma minden édesanya előtt tisztelgünk, egykori, mostani, és jövőbeli anyukák, és eltávozott, de az emlékeinkben örökké élő anyukák előtt. Tisztelünk és ünneplünk mindnyájatokat” – olvasható a posztban.

Az első közeli fotó Harry herceg és Meghan hercegné kisfiáról. (Fotó: PA/EPA/Domic Lipinski)

Az első közeli fotó Harry herceg és Meghan hercegné kisfiáról. (Fotó: PA/EPA/Domic Lipinski)

A 3260 gramm súllyal született Archie Harrison Mountbatten-Windsor – aki a hetedik a brit trónutódlási sorban – május 6-án jött a világra. Bár Meghan otthonszülést tervezett, a pici végül a londoni Portland Kórházban született.

A kisfiú neve nagy meglepetést okozott a britek körében, hiszen ez a név egyáltalán nem szerepelt a legvalószínűbb opciók között. A Dailymail cikke azonban rávilágított, honnan inspirálódtak a szülők, első gyermeküket ugyanis Tom Archer-Burton parancsnokról (becenevén Archie) nevezték el, akinek közbenjárása nélkül Harry anno nem vehetett volna részt az iraki hadműveletben, sőt, arról is lebeszélte a herceget, hogy kilépjen a seregből.