Kábítószert fogyasztott halála előtt a Prodigy énekese

 

Kokain, alkohol és kodein volt Keith Flint, a Prodigy együttes énekesének szervezetében a halálakor – adta hírül a BBC News.

A 49 éves énekest március 4-én találta holtan az essexi North Endben lévő otthonában egy barátja. A törvényszéki orvosszakértő megállapítása szerint a zenész halálát akasztás okozta. A toxikológiai vizsgálat kokaint, alkoholt és kodeint mutatott ki Flint szervezetében.

Caroline Beasley-Murray essexi vezető orvosszakértő szerdán közölte: nincs elegendő bizonyíték annak kimondásához, hogy az énekes önkezével vetett véget az életének.

„Soha nem fogjuk biztosra tudni, hogy mi járt a fejében azon a napon” – mondta az orvosszakértő. Beasley-Murray hozzátette, a bizonyítékok elégtelensége miatt továbbá azt sem lehet kimondani, hogy a zenész halála baleset volt, vagyis, hogy az énekes „csak szórakozott és végül rosszul alakultak a dolgok”. Egy márciusban végzett hivatalos vizsgálat nem állapított meg idegenkezűséget Flint halálával kapcsolatban.

A Londonban született Flint az 1990-es években futott be Brit Award-díjas bandájával. Az együttes tavaly novemberben jelentkezett új lemezzel, a közelmúltban Ausztráliában turnéztak, májusban az Egyesült Államokba mentek volna.

Liam Howlett és Maxim, a Prodigy tagjai Flintet „igazi úttörőként, innovátorként és legendaként” méltatták halála után. Március végén több ezren sorakoztak fel Essex utcáin, hogy végső búcsút vegyen az énekestől.