Benedict Cumberbatch hamarosan A szolgálólány meséje hősnőjével forgat

 

Elisabeth Moss lesz Jane Campion új filmjének női főszereplője.

Benedict Cumberbatch brit filmsztár és Elisabeth Moss brit színésznő játssza az Oscar-díjas Jane Campion új filmjének főszerepeit – értesült a Variety.com.

Benedict Cumberbatch (Fotó: Getty Images/David Livingston)

Benedict Cumberbatch (Fotó: Getty Images/David Livingston)

Az Ausztráliában élő, új-zélandi rendező új filmje Thomas Savage amerikai író The Power of the Dog című regényének adaptációja. A forgatókönyvet Campion írta, a filmet pedig a hamarosan megnyíló cannes-i filmfesztivál filmvásárán mutatják be a forgalmazóknak. A lap szerint a film produkciós előkészületei már idén elkezdődnek.

Az 1967-ben megjelent regény Phil (Cumberbatch) és George Burbank tehetős montanai fivérekről szól. Phil ragyogó elme, de kegyetlen, George viszont kényes ízlésű és nagylelkű. Ők ketten a tulajdonosai montanai völgyük legnagyobb birtokának. Mikor George titokban elvesz egy helyi özvegyet (Moss), Phil haragja a sógornője ellen fordul, és a nő fiát használja fel a tönkretételére.

Elisabeth Moss (Fotó: MTI/EPA)

Elisabeth Moss (Fotó: MTI/EPA)

Campion elmondta: azóta nem hagyja nyugodni a történet, hogy elolvasta a regényt. “A férfiasság, a nosztalgia és az árulás bódító elegye. Ritkán találni olyan sztorit, amelynek témája és karakterei ehhez hasonló feszültséget teremtenek, és a vége is váratlan” – mesélte a rendező. Hozzátette: első alkalommal készít olyan filmet, amelynek főszereplője férfi, ami szintén izgalommal tölti el.

“Phil karizmatikus, összetett személyiség, aki háborút indít fivére új felesége és annak kamasz fia ellen” – fejtette ki. Campion Zongoralecke című filmjéért forgatókönyvírói Oscar-díjat kapott, és mindeddig ő az egyetlen rendezőnő, aki elnyerte a cannes-i filmfesztivál Arany Pálma-díját.