Nem érdeklődnek a kiadók Woody Allen memoárja iránt

 

Elküldte a tervezetet, de számtalan helyről elutasították.

Ha a celebvilágot nem borította volna be tavaly a MeToo-kampány, akkor talán a szokásos mederben zajlott volna a történet. Minden idők egyik legeredetibb és legjobb rendezője, Woody Allen avagy éppenséggel az ügynöke, besétált volna bármelyik könyvkiadó elnöki irodájába, ott pedig kedvező tárgyalási pozícióból megegyeztek volna életrajzi könyve kiadásáról.

Woody Allen amerikai színész-rendező (Fotó: MTI/EPA/Christophe Karaba)

Woody Allen amerikai színész-rendező (Fotó: MTI/EPA/Christophe Karaba)

Azonban 2019-et írunk, és a világ megváltozott. Allen molesztálási botrányába keveredett, és A-listás sztárok jelezték, hogy soha többé nem kívánnak együtt dolgozni az idős ikonnal. Ugyanígy tettek ügynökségek és kiadók is – számolt be róla a Variety.

A New York Times olyan információkat is hallott, hogy a nagy mogulkiadók úgy vélik, Allennel szóba állni a „MeToo-érában” mérgező kísérlet lenne. A fényt az alagút végén Európa jelentheti, ugyanis az öreg kontinensen kevésbé esett folt Woody Allen hírnevén, így fordulhatott elő, hogy spanyol producerirodával dolgozhat új filmjén, illetve az említett memoárt lehetséges, hogy egy francia kiadó fogja kiadni.