Harrison Ford és Mark Hamill megható sorokkal búcsúzik Chewbacca megformálójától

 

A legendákat megrendítette barátjuk, Peter Mayhew halála.

Öt Star Wars-filmben bújt a vuki Chewbacca jelmezébe az angol-amerikai színész, Peter Mayhew, aki a napokban hunyt el 74 éves korában. A család május 2-án jelentette be a Twitteren a gyászhírt, azonban azóta már a sorozat legnagyobb sztárjai, illetve maga George Lucas is megszólalt a tragédia kapcsán.

„Peter egy kedves úriember volt. Méltóságos és nemes karakterrel rendelkezett. Ezeket a tulajdonságait belevitte Chewbacca szerepébe. Több mint 30 éven át voltunk társak és barátok. Az egész lelkét beletette a produkcióba” – emlékezett a Han Solóként a legtöbb forgatási időt vele töltő Harrison Ford, majd így folytatta: „A szerepe fontos részét képezte a filmeknek. Részvétem az özvegynek, Angie-nek, és a gyermekeinek. Sosem felejtelek, drága barátom!”

A Luke Skywalkert alakító Mark Hamill közösségi oldalán így fogalmazott: „A legszelídebb óriás volt. Hatalmas ember, még hatalmasabb szívvel, aki mindig megtalálta a módját, hogy felvidítson. Hálás vagyok az emlékekért, amiket magamban hordozok vele kapcsolatban, és azért is, hogy egy jobb emberré váltam pusztán azáltal, hogy ismerhettem őt.”

A Star Wars-univerzum atyja, George Lucas is kiadott egy közleményt. „Peter egy varázslatos ember volt. Ő volt az az emberi lény, aki egy vukihoz a legközelebb állhatott személyiségben, azaz nagy szíve és szelíd természete volt. Jó barát volt, távozása megrendített” – idézi a Hollywoodlife.