Nemsokára indul a trónért folytatott végső harc

 

Jó ideje annak, hogy a Trónok Harca utolsó előtti évada véget ért, de hogy mit tartogat a záró évad, abban továbbra sem lehetünk biztosak.

A 8. évad hivatalos amerikai indulásáig már csupán órák vannak hátra, vasárnap este tűzi műsorra az HBO. A prémium mozi csatorna már-már kínzóan izgalmas előzetesekkel, képekkel, jelenetekkel fokozta fel az izgalmakat a rajongókban, miközben a szereplők is előálltak saját elméletekkel. A kultikussá vált sorozat az NFL amerikai futball nagy döntője, a Super Bowl alatt is visszaköszönt egy Trónok Harca témájú sör reklámmal. Garantáltan nagyon látványos, játékfilm hosszúságú epizódok várnak ránk, a legjobb nagyszabású műsorok legjobbikából – írja a Telegraph.

Az utolsó évad lesz a legrövidebb

Az első rész az Egyesült Államokbeli Keleti parti idő szerint este 9 órakor kezdődik, így tehát az Egyesült Királyságban hétfő hajnalban 2 órakor indul. Ebből következik, hogy hazánkban hajnali 3 óráig kell várjanak a legnagyobb rajongók. Az utolsó évad ígérkezik a legrövidebbnek. Mindössze 6 rész készült, eggyel kevesebb mint az előző évadban és jóval kevesebb mint az első – 10 részes –, bemutatkozó évadban. Az első három epizód nem lesz hosszabb egy óránál, 54, 58 és 60 perces izgalmakra számíthatunk.  A 4., 5. és 6. rész azonban már 78, 80 és szintén 80 perc hosszúságú lesz. Az első rész lesz az egyetlen mind közül, amelyik nem kap felnőtt besorolást. A vihar előtti csend miatt lenne esetleg?

 

Ennyibe került a Trónok Harcának záró évada

Beszámolók szerint az HBO-nak több mint 90 millió dollárjába került a Trónok Harca utolsó évada. Az öt legjobban fizetett szereplő Peter Dinklage (Tyrion), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime), Lena Headey (Cersei), Emilia Clarke (Daenerys) és Kit Harington (Jon Snow) egyaránt fél millió dollárt zsebeltek be epizódonként. Az utolsó évad első részének szereplőknek szóló premierjét múlt héten New Yorkban mutatták be, ahol az egyik főszereplő, a Jon Snow-t alakító Kit Harington és kedves párja a korábban Ygritte-et alakító Rose Leslie voltak az esemény legjobban várt sztárjai, hiszen a házaspár ritkán mutatkozik együtt nyilvános eseményeken.

Kit Harington és Rose Leslie (Fotó: EPA/Jason Szenes)

A 8. évad eseményei

Semmit sem tudhatunk biztosra. A legtöbb amiben bízhatunk egy vagy több kiszivárgott részlet a forgatókönyvből. A 7. évad forgatókönyvéből egy névtelen Reddit felhasználó 2016 novemberében szivárogtatott ki részleteket és ha egyszer előfordult ilyen eset, máskor is előfordulhat hasonló az HBO óvatossága ellenére. A szereplők is tettek utalásokat arra, hogy a befejezés megosztja majd a közönséget, de sok saját elmélet született a nézők körében is.

A legérdekesebb elképzelések szerint Tyrion Lannisterről kiderül, hogy a Targaryen ház tagja, Daenerys feláldozzák a Holtak serege elleni győzelemért és Bran Stark valójában maga az Éjkirály. „Egy kicsit túlzás…de ez a Trónok Harca, amelyben bármi lehetséges” – mondta minderről Isaac Hempstead, a sorozatban Brant játszó színész.

Isaac Hempstead-Wright angol színész a Trónok harca című amerikai tévéfilmsorozat nyolcadik évadjának bemutatóján New Yorkban (Fotó: MTI/AP/Evan Agostini)