A Trónok harca Jaime Lannistere szerette volna megtréfálni a stábot, de majdnem per lett belőle

 

Nikolaj Coster-Waldau akkor még nem tudta, hogy az HBO-nál senkinek sincs humora.

Jaime Lannister a Trónok harca utolsó évadaiban már rövidebb frizurát viselt, de az elején szőke félhosszú hajával maga volt a herceg fehér lovon. A Jaimet alakító Nikolaj Coster-Waldau tudta, hogy karakterének egyik fontos része aktuális hajkoronája, így úgy döntött, palira veszi a stábot, és azt füllentette, hogy leborotválta a haját.

„Amikor elvesztette a kezét, gondolkodtam rajta, hogy talán levágathatná a haját is, majd eszembe jutott, hogy mi lenne, ha csak úgy tenne. Öt vagy hat évaddal ezelőtt egyszerűen elküldtem nekik egy korábbi fotómat, melyen alig volt hajam, majd csatoltam mellé egy levelet, amiben leírom, hogy átveszem a karakterem feletti hatalmat, és szeretném, ha ezt tiszteletben tartanák, mivel a színészi becsületem forog kockán” – mesélte el a régi sztorit a Digitalspynak a színész.

via GIPHY

Nem érkezett azonnal válasz a stúdiótól, majd egyszer csak egy rendezőasszisztens felhívta, hogy a fő jelmeztervező már készíti neki a parókát. Nikolaj ekkor vallotta be, hogy csak poén volt a hajvágás, de addigra az HBO már felvette a kapcsolatot a menedzserével is, miszerint pert fontolgatnak. Mielőtt azonban teljesen elszabadultak volna az indulatok, sikerült mindenkit megnyugtatni és Nikolaj is megtarthatta az állását.