A 17 éves lány saját készítésű báli ruhájáért rajong az internet

 

Ballagási bálján iskolatársai szóhoz sem jutottak a döbbenettől.

A teljes egy hónapnyi kemény munka nem is fizetődhetett volna ki jobban a fiatal diáklány, Ciara Gan számára, aki köszönhetően saját tervezésű ruhájának, egy csapásra világhírű lett – számolt be róla a Buzzfeed.

Igazi remekmű! (Fotó: Twitter)

Igazi remekmű! (Fotó: Twitter)

A 17 éves diák, aki ugyanúgy rajong a tudományokért, mint a művészetekért úgy döntött, hogy ballagási báljára nem a butikokban keresi meg a legmegfelelőbb ruhát, hanem anyukája segítségével megalkotja a saját egyedi estélyijét.

A végeredmény egy káprázatos, hercegnős, báli ruha lett, melynek szoknyáját számtalan virág díszíti. A mintát Ciara kézzel festette, amitől a végeredmény még értékesebb.

“Anyukám inspirált, aki azt mondogatta, hogy magam készítsem el a ruhám. Mivel szeretek új dolgokat kipróbálni, úgy voltam vele, hogy miért ne. Ez volt az utolsó nagy iskolai esemény, és egy hónapom volt még hátra a felkészülési időszakból, így volt időm a ruhára koncentrálni.”

Ciara először felkért egy tervezőt, hogy alkossa meg a fazont, ami nem tetszett neki, így maga fogott neki a ruhának. Anya és lánya 13 méternyi anyagból készítette el a lehengerlő darabot, mely mintájának megfestése 5 napot vett igénybe.

“Bár butuskának hangozhat, de azért választottam a smaragdzöldet, mert nagy Harry Potter rajongó vagyok, büszke Mardekáros” – mesélte, mi inspirálta az alapszínt, miközben a virágokat Jodi Lynn Anderson könyve a Tiger Lily ihlette.

A leányzó fotóit a kész remekműről azóta százezrek kedvelték be, volt akit úgy megihletett a ruha, hogy megrajzolta Ciarával együtt, aki pedig rettentően büszke, hogy ennyien elismerik a munkáját.