Kiderült, miért hagyta ott a rendező az új James Bond-filmet

 

Danny Boyle tavaly ősszel távozott a stábból.

Neves rendezőt kértek fel a jövőre ígért James Bond-filmhez a producerek, méghozzá a Trainspotting, a Gettómilliómos, a 127 óra, a Transz és a Steve Jobs-ról szóló életrajzi film rendezőjét, Danny Boyle-t.

Danny Boyle rendező (Fotó: getty Images/Theo Wargo)

Danny Boyle rendező (Fotó: getty Images/Theo Wargo)

A 62 éves angol szakember bele is vágott a munkába, de tavaly ősszel váratlanul felállt a rendezői székből, ami egy ennyire komoly produkció esetében sokkal nagyobb problémát jelent, mint egy sima fejvakarás.
Boyle most nyilatkozott először az esetről, méghozzá azért, mert pontosan tudta, hogy bármilyen korai megszólalás árthat a produkció későbbi sikerének.

„Keményen dolgoztunk, de azt kezdtem érezni, hogy mások lettek az elképzelései a stúdiónak a filmmel kapcsolatban. Amikor pedig kenyértörésre került a dolog, azért maradtam csendben, mert nem lett volna fair úgy beszélnem, hogy azt sem tudom, mit próbál majd megvalósítani az új rendező. A történethez amúgy hozzátartozik, hogy egy szívélyes sms-t kaptam tőle, én pedig a legjobbakat kívántam neki.” – emlékezett vissza Danny Boyle a tavaly őszi történésekre.

A Bond 25 rendezői székébe azt az amerikai Cary Joji Fukunagát ültették, akinek szakmai előélete, bár nem annyira gazdag, mint Boyle-é, de nívós munkákból tőle is lehet sorolni párat, többek között a Jane Eyre-t vagy a Törvény nevébent.