Jodie Foster bevallotta, hogy rettegett Anthony Hopkinstól

 

A film forgatása alatt gyakorlatilag végig elkerülte, sosem beszélgettek egy-két mondatnál többet.

Jodie Foster játszotta Clarice Starling különleges ügynök karakterét A bárányok hallgatnak című filmben, melyben a Hannibal Lectert alakító Anthony Hopkins játékával nem csak a nézőkre hozta rá a frászt, de sokszor a színésznőt is kirázta a hideg.

Jodie Foster (Fotó: Getty Images/John Lamparski)

Jodie Foster (Fotó: Getty Images/John Lamparski)

Foster az Austinban tartott SXSW konferencián és fesztiválon vett részt, ahol elárulta, hogy a kultikus horror története nem ijesztette meg, ellenben Hopkinstól néha valósággal rettegett. Ez pedig néhány jelenet különleges felvételmódja miatt volt így. Amikor a két szereplő elvileg szemtől szemben ül egymással, valójában nem is látták egymást.

Jodie-nak a kamerába kellett néznie, és úgy tennie, mintha Hannibált fürkészné, miközben Hopkins félelmetes hangját játszották be neki a háttérből. Mivel nem látta, csak hallotta a színész kollégáját, sokkal inkább hátborzogató volt számára a forgatás.

A színésznő egyébként az utolsó forgatási napon maga is beismerte Anthonynak, hogy félt tőle, aki meglepetésére ugyanezt érezte Jodie-val kapcsolatban. Az alkotás egyébként mindkettőjüket a színészek elitjébe emelte, míg Jodie a legjobb színésznőnek, addig Anthony a legjobb színésznek járó Oscart nyerte el az alakításáért.