Óvadékkal szabadult a börtönből a vesztegetéssel vádolt Felicity Huffman

 

A színésznő mélyen a zsebébe nyúlt azért, hogy lánya elit egyetemre járhasson.

Negyed millió dollár fejében távozhatott a minap letartóztatott Felicity Huffman, aki állítólag komoly pénzt, 15 ezer dollárt fizetett azért az egyik neves egyetemnek, hogy biztosan sikerüljön legidősebb lánya, Sofia felvételi vizsgája. A Született feleségek sztárját 12 órával korábban az FBI ügynökei vitték be magukkal. A következő meghallgatást március 29-re tűzték ki, a színésznő ellen csalás és korrupció a vád.

William H. Macy és Felicity Huffman (Fotó: Getty Images/Steve Granitz)

William H. Macy és Felicity Huffman (Fotó: Getty Images/Steve Granitz)

Kedden bombaként robbant a botrány, miszerint tehetős szülők egy jó ideje megvesztegetéssel juttatták be csemetéiket olyan elit egyetemekre, mint a Yale, a Stanford, a Dél-Karolinai Egyetem, a Wake Forest vagy a Georgetown. Egyes szülők akár 6.5 millió dollárig terjedő összeget is fizettek gyermekeik egyetemi felvételéért cserében. Előfordult, hogy az összeg fejében élsportolónak minősítve vették fel az egyébként nem is sportoló fiatalt. Mint kiderült, a csalássorozatban vizsgabiztosok is érintettek, a szülők közül pedig többen ismert emberek. Huffmanon kívül például a Bír-lak sztárja, Lori Loughlin is gyanúsított.

A vádirat szerint Loughlin fél millió dollárt fizetett azért, hogy igazolják, gyermeke a középiskolai evezőcsapat tagja volt, holott ez nem fedte a valóságot.

Lori Loughlin (Fotó: Getty Images/Phillip Faraone)

Lori Loughlin (Fotó: Getty Images/Phillip Faraone)