Életműdíjjal jutalmazzák a csodálatos Julie Andrewst

 

A mozinézők számos generációja által bálványozott ikonikus színésznő személyesen veszi át Velencében az Arany Oroszlán-díjat.

Életműdíjat kap az idei velencei filmfesztiválon Julie Andrews, A muzsika hangja és a Mary Poppins című családi filmek főszereplője.

Julie Andrews (Fotó: Getty Images/Eugene Gologursky)

Julie Andrews (Fotó: Getty Images/Eugene Gologursky)

Alberto Barbera fesztiváligazgató pénteki bejelentésében a 83 éves brit színésznőt a “mozinézők számos generációja által bálványozott ikonikus figurának” nevezte, olyannak, akinek “szerepei nem korlátozódtak a családi filmek tökéletes karaktereire”.

“Olyan szerepekben játszott, amelyek sokoldalúak, drámaiak, provokatívak és csípős iróniával átitatottak voltak”, köztük volt több olyan film is, amelyet néhai férje, Blake Edwards rendezett – hangsúlyozta. “Ez az Arany Oroszlán egy különleges karrier jól megérdemelt elismerése” – tette hozzá.

Julie Andrews közleményében megtiszteltetésnek nevezte a kitüntetést és jelezte, hogy szeptemberben részt fog venni a filmfesztiválon. Andrews egymás után a második brit színésznő, akit velencei mustra életműdíjjal tüntet ki, tavaly Vanessa Redgrave kapta meg az elismerést.

A világ legrégebbi filmfesztiválját idén augusztus 28. és szeptember 7. között rendezik a lagúnák városában.