A Harry Potter főszereplője az alkoholba menekült az ismertség elől

 

Daniel Radcliffe tiniként nehezen viselte a sztárság árnyoldalait.

Daniel Radcliffe a mai napig is nagyon hálás, hogy egy olyan kaliberű filmben szerepelhetett éveken át, mint a Harry Potter. Azonban, ahogy arról már többször is beszélt, a hirtelen jött sztárságot tiniként igen nehezen tudta feldolgozni.

Daniel Radcliffe (Fotó: Getty Images/Charley Gallay)

Daniel Radcliffe (Fotó: Getty Images/Charley Gallay)

„Tudatában vagyok annak, hogy tiniként mennyire küzdelmes volt számomra klubokba vagy pubokba járni, mert mindenhol bámultak rám. Számomra az jelentette a megoldást, hogy lerészegedtem, de akkor pedig az járt a fejemben, hogy most már azért is néznek, mert az vagyok, ezért még tovább ittam, hogy ezt is elfelejtsem” – nyílt meg az azóta már leküzdött függőségével kapcsolatban a színész a Off Camera with Sam Jones műsorban.

Daniel számára az is óriási nyomást jelentett, hogy nem tudta élvezni a sikert. Azt, hogy fantasztikus munkája van, hogy sikeres, és hogy nem kell aggódnia a pénz miatt. Bár konkrétan nem nevezett meg senkit, így nem tudni, hogy a Potter-filmek többi szereplőiről beszélt-e, mindenesetre az akkoriban megismert barátainak köszönheti, hogy sikeresen átvészelte azt az időszakot.

A sok jó tanács után, mégiscsak saját elhatározásának köszönheti, hogy már nem az alkohol jelenti számára minden stresszhelyzetre a megoldást. „Az egyik nap úgy keltem fel, hogy rájöttem, rossz úton haladok.”