Meghökkentő részletek Lagerfeld végrendeletéből: a cicája is örökös lehet

 

Milliókról lehet szó, mely a világ leggazdagabb macskájává teheti a házi kedvencét.

Karl Lagerfeld házi kedvence, Choupette válhat a földkerekség leggazdagabb macskájává – írja az AFP francia hírügynökség, felidézve, hogy a kedden, 85 évesen elhunyt divattervező korábban azt mondta: gondoskodott arról, hogy macskája folytathassa azt a fényűző életmódot, amelyhez hozzászokott. Choupette-nek egy testőre és két komornája is van.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Channel NewsAsia (@channelnewsasia) által megosztott bejegyzés,

 

“Choupette egy gazdag lány” – mondta egyszer a divattervező a francia televíziónak, az AFP szerint ezzel utalva arra, hogy beleírta végrendeletébe a fehér, bolyhos burmai macskát. “Ő (Choupette) a saját szerencséjének kovácsa” – tette hozzá Lagerfeld, feltehetőleg arra a körülbelül hárommillió euróra célozva, amelyet macskája keresett azzal, hogy szerepelt egy német autógyár és egy japán kozmetikai márka reklámjában.

“Ha bármi történik velem, a személy, aki majd gondoskodik róla (Choupette-ről), nem fog nyomorogni” – mondta korábban Lagerfeld.

Choupette – akit a divatvilágban “Császárnak” becézett divattervező Greta Garbo híres színésznőhöz hasonlított – egyfajta kultuszfigurának számít a divatvilágban, a közösségi médiában található oldalait több mint 170 ezren követik.

A macskáról ezenkívül könyv is jelent meg Choupette, la vie enchantée d’un chat fashion (Choupette: egy divatmacska varázslatos élete) címmel, benne olyan fényképekkel, amelyeken Linda Evangelista szupermodellel vagy Laetitia Casta modellből lett színésznővel együtt látható. Velük ellentétben azonban Choupette-nek soha nem kell figyelnie arra, hogy mit eszik.

A könyv tartalmazza Choupette kedvenc ételeinek receptjeit, egyes fogásokat a legjobb párizsi éttermek álmodtak meg. Ilyen fogásnak számít például egy királyrákból, füstölt lazacból és kaviárból álló étel. Choupette ráadásul olyan ínyenc, aki a hétköznapi macskákkal szemben az asztalnál étkezik.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

KARL LAGERFELD (@karllagerfeld) által megosztott bejegyzés,

 

“Olyan ő, mint egy emberi lény, csak egy extra tulajdonsággal, ami a hallgatás. Ő áll az én világom középpontjában” – mondta róla egyszer Lagerfeld.

Choupette 2011-ben került Lagerfeldhez, amikor egy fiatal barátja és múzsája, Baptiste Giabiconi férfimodell két hétre rábízta az állatot az excentrikus művész egy háztartási alkalmazottjára, a nyaralásból visszatérve azonban nem ment érte.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Choupette Lagerfeld (@choupettesdiary) által megosztott bejegyzés,

Karl Lagerfeldnek nem rendeznek nyilvános temetést 

Végakaratához híven a kedden elhunyt Karl Lagerfeld divattervezőnek nem rendeznek sem egyházi, sem más nyilvános búcsúztatást a hamvasztása előtt – közölte az MTI.

Lagerfed saját divatmárkájának szóvivője szerdán elmondta, hogy a 85 évesen elhunyt divattervező végakaratát tiszteletben tartják. Felidézte, hogy Lagerfeld azzal viccelődött: „nem lesz semmiféle temetés, inkább meghalok”.

A divatcsászár még életében sokszor megismételte, hogy szeretné, ha halála után elhamvasztanák és azt kérte, hogy hamvainak egy részét adják hozzá az édesanyjáéhoz, másik részét pedig nagy szerelme, az 1989-ben AIDS-ben elhunyt Jacques de Bascher „titkos helyen őrzött” hamvaihoz.

Egy tavaly áprilisi lapinterjúban elmondta, azt kérte, hogy az édesanyjáéval összekevert hamvait szórják szét, sőt a macskájáét is, ha a Choupette nevű burmai szent templommacska előbb halna meg, mint ő. Az állat túlélte gazdáját.

Lagerfeld élete utolsó heteiben a Fendi és a Chanel új kollekcióját tervezte. Utolsó ruháit csütörtökön a milánói divathéten, majd március 5-én a párizsi divathéten mutatják be.