Meghalt Karl Lagerfeld, a világ egyik legelismertebb divattervezője

 

A Chanel divatház művészeti igazgatója Párizsban hunyt el, 85 éves volt.

A Paris Match magazin információi a Chanel művészeti igazgatója, Karl Lagerfeld kedden hunyt el egy párizsi kórházban, néhány hét betegség után. Több forrás is megerősítette, hogy a tervező hasnyálmirigyrákban szenvedett. Lagerfeld a divatház januári haute couture bemutatóin sem vett már részt fáradságra hivatkozva.

Karl Lagerfeld (Fotó: Getty Images)

Karl Lagerfeld (Fotó: Getty Images)

Ez azért is adott aggodalomra okot, mert Lagerfeld korábban egyik divatshow-ját sem hagyta ki. A bemutatók után örömmel fogadta az elismerő tapsot. Imádott macskáját, Choupette is rendszeresen magával vitte, és a cica több kreációjának is az ihletője volt, a cicafülek is évek óta visszatérő motívumokként jelentek meg kollekcióiban.

Karl Lagerfeld német divattervező Brad Kroenig manöken fiával, Hudsonal sétál a kifutón a Chanel divatház számára készített 2017/18-as őszi-téli kollekciója bemutatóján a Párizsi Divathéten (Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon)

Karl Lagerfeld Brad Kroenig manöken fiával, Hudsonal a kifutón egy korábbi divatbemutatón (Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon)

Egyik legutolsó nyilvános megjelenése Párizs legelőkelőbb sugárútján, a Champs-Élysées-n volt még karácsony előtt, ahol segített felkapcsolni a karácsonyi fényeket.

Lagerfeld 1983 óta tervezett a Chanel francia divatház számára, és ő jegyzi a Fendi márka kollekcióit is, és természetesen a nevét viselő márka is igen híres.