Lady Gaga és a Queen mentheti meg az idei Oscar-gálát

 

Az biztos, hogy dübörögni fog a ház! Koncertekkel szórakoztatja idén a filmakadémia Hollywood krémjét.

Adam Lambert és a Queen is zenél majd a 91. Oscar-gálán vasárnap este a Los Angeles-i Dolby Színházban – jelentette be Twitterén az amerikai filmakadémia, amelynek díjátadóján Lady Gagától Jennifer Hudsonig számos nagy sztár szerepel majd.

A Warner Bros. filmstúdió felvétele Bradley Cooper amerikai színészről és Lady Gaga amerikai énekesnőről a Csillag születik (A Star is Born) című film egyik jelenetében (Fotó: MTI/AP/Warner Bros/Clay Enos)

Cooper és Lady Gaga közösen adják elő a “Shallowt”.(Fotó: MTI/AP/Warner Bros/Clay Enos)

Az gála műsora elég viszontagságos körülmények között készült: a hagyományos, élőben közvetített átadó előkészítését először az rázta meg, hogy Kevin Hart visszalépése után nem sikerült műsorvezetőt találni, a napokban pedig egy újabb dráma zajlott Hollywoodban, amikor a filmakadémia vezetése és a műsor producerei szembe kerültek a tagsággal, amely nem volt hajlandó eltűrni, hogy a csaknem négyórás közvetítést négy filmes szakma reklámszünetben való díjazásával rövidítsék le.

A műsor nézettsége évek óta csökken, a trendet a filmakadémia igyekszik megfordítani. A házigazda hiányát sok sztár színpadra lépésével pótolják. Korábban bejelentették a Csillag születik két sztárja, Lady Gaga, Bradley Cooper, valamint Jennifer Huson, Gillian Welch, David Rawlings és Bette Midler fellépését, akik mind a legjobb eredeti filmdal kategóriában jelölt számokat adják elő.

A The Hollywood Reporter értesülése szerint Hudson az RGB című dokumentumfilm I’ll Fight című dalát énekli az estén. Welch és Rawlings a Buster Scruggs balladája című westernben elhangzó When a Cowboy Trades His Spurs for Wings című számot adja elő.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

ADAMLAMBERT (@adamlambert) által megosztott bejegyzés,

 

Lady Gaga és Cooper pedig a Shallow című dalt idézi fel a Csillag születikből, ami egyúttal Cooper rendezői bemutatkozása is. Bette Midler a hétvégén Twitterén árulta el, hogy a Mary Poppins visszatérből a The Place Where Lost Things Go című számmal lép majd fel. Az Oscar-jelöltek között szerepelő Bohém rapszódia révén az Adam Lamberttel kiegészült Queen együttes is szórakoztatja majd a közönséget.

A 91. Oscar-díjátadót az ABC televízió közvetíti élőben a Dolby Színházból, a magyar nézők hétfőn hajnalban láthatják a gálát a Moziverzum csatornán.