Taylor Swift miatt alaposan átírhatták a Macskákat

 

Így lesz valakiből mellékszereplő helyett főhősnő.

Azonnal szöget ütött a rajongók fejébe, hogy a Macskák nagyszabású filmes feldolgozásában Taylor Swift látszólag csak mellékszerepet kapott. Ő játssza Bombalurinát, aki a színpadi musicalben csak amolyan színes mellékfigura – szó szerint színes, mivel égővörös a bundája.

Bombalurina két másik mellékmacskával, Demeterrel és Jellylorummal ad elő dalokat, illetve az énekkar tagjaként tündököl. Nos, meglehet, hogy a filmben Swift kedvéért összevonták a három karaktert, szemfüles filmbarátok ugyanis észrevették, hogy a stáblistán nem szerepel Demeter és Jellylorum neve, az énekesnő viszont az egyik főszereplőként van feltüntetve.

Ha már így felturbózták Bombalurinát, lehet, hogy cselekményen is kanyarítottak a film számára. A musical gyakorlatilag zenés-táncos élőképek sorozatából áll, ahol minden jelenetben bemutatkozik egy-egy jellegzetes macskakarakter. Ez nem is csoda, hiszen T. S. Eliot versciklusa, amelynek alapján a musical készült, nem más, mint zseniális macskaportrék gyűjteménye.

Élni lehet a gyanúperrel, hogy ha Bombalurinát főszereplővé turbózták, Makár Vikiből, a titokzatos macskából (Idris Elba) is fajsúlyos karaktert faragtak, s kettejük konfliktusa ad majd lehetőséget a történet kibontakoztatására.