Ez a Super Bowl reklám mindent vitt - Trónok harca rajongóknak kötelező

 

Bár a befejező évad teljes előzetesének premierje elmaradt, a sorozat így is képviselte magát az év sporteseményén.

A Budweiser, pontosabban az Anheuser-Busch Amerikában csillagászati összegeket költ reklámra, melyek már a közönség szerint is unalmasak, de nem akkor, ha Trónok harca karaktereivel próbálják eladni nekik. A Super Bowl a bajnok amerikaifutball-csapat és a félidei show-n kívül sok minden másról is szól, például ilyenkor mutatják be a stúdiók új filmjeik előzetesét, de az elképesztő reklámdömping sem marad el sosem, melyekben a legtöbbször világhírű sztárok szerepelnek.

Az idei felhozatalból egyértelműen a BudLight reklámja vitte a prímet, mely a Bud Light lovagját a Trónok harca egyik ikonikus karakterével állította szembe egy lovagi tornán. A Hegy éppúgy bánt el hősünkkel, mint a sorozatban Oberyn Martellel, s ha ez még nem lett volna elég Trónok harca utalás, a reklám végén megjelenik Daenerys Targaryen egyik sárkánya, és porrá égeti a stadiont.

Arra egyelőre nem derült fény, hogy a reklám mennyire vetíti elő a széria záró évadának sztoriját, mindenesetre a találgatásoknak újabb lökést adott.

A reklámban állítólag a sorozat 20 munkatársa működött közre, a rendező pedig nem más volt, mint David Nutter, aki az elhíresült “Vörös nász” című részt is rendezte.

A Trónok harca nyolcadik évadának első része április 14-én debütál.