Így reagált Rami Malek az első Oscar-jelölésére

 

A színész varázslatosnak nevezte a pillanatot, amikor megtudta a nagy hírt.

Bár a kedden bejelentett Oscar-jelölésekből egyértelműen kiderült, hogy A kedvenc és a Roma című film az Akadémia nagy favoritja, a közönségkedvenc Bohém rapszódiának sincs miért szégyenkeznie, hiszen összesen öt kategóriában száll versenybe a szoborért.

Joe Mazzello (jobb szélen) kollégáival a Bohém rapszódia premierjén. Fotó: (Getty Images/Mike Marsland)

Joe Mazzello (jobb szélen) kollégáival a Bohém rapszódia premierjén. Fotó: (Getty Images/Mike Marsland)

Közülük is a legjobb film és a legjobb férfi főszereplő kategóriában van nagy esélye az alkotásnak. Rami Maleket, aki elképesztőt nyújtott a vásznon Freddie Mercuryként, Franciaországban érte utol élete elő Oscar-jelölésének híre:

„Épp Párizsban forgatok és eszemben sem volt, hogy a bejelentés most lesz, igyekszem nem kérdezősködni, mikor tartják ezeket az eseményeket. Aztán a telefonom majdnem elszállt a sok hívástól, miközben odakint ma gyönyörűen esett a hó, úgyhogy van valami egészen varázslatos abban, ahogy megtudtam. Ez egy olyan dolog, amire sosem számítasz. Ez a színészek számára egy nagyon távoli álom, amire bizonyos mértékben vágynak, de sosem érzik valóban lehetségesnek. Ez egy nagyonörömteli helyzet, azt kell hogy mondjam.” – nyilatkozta a színész az Entartainment Weeklynek.

Rami Malek (Fotó: Getty Images)

Rami Malek (Fotó: Getty Images)

Malek azt is elárulta, hogy azután jutott először esélye, hogy Oscart is kaphat alakításáért, amikor január elején Golden Globe-díjas lett, viszont még így is alig hiszi el, ami vele történik:

„Továbbra is van valami határozottan sokkoló abban, ha kimondják, hogy Oscar-jelölt vagyok” – vallotta be Rami Malek.