Arnold Schwarzenegger és Antonio Banderas is megindító sorokkal búcsúzik Andy Vajnától

 

A 75 éves korában elhunyt filmproducert Hollywood is gyászolja.

A szórakoztatóipar 500 legbefolyásosabb embere közé sorolt Vajna András György vasárnap otthonában hunyt el, hosszú betegség után, a lesújtó hír pedig Hollywoodot is elérte.

Andy Vajna és Arnold Schwarzenegger (Fotó: Getty Images/Kevin Winter)

Andy Vajna és Arnold Schwarzenegger (Fotó: Getty Images/Kevin Winter)

Közeli barátja, Arnold Schwarzenegger megható posztban emlékezett meg a producerről:

“Andy Vajna a barátom volt és igazi forradalmi erő Hollywoodban. Bebizonyította, hogy nagy stúdiók nélkül is lehet olyan filmeket csinálni, mint a Terminátor vagy a Total Recall – Az emlékmás. Hatalmas szíve volt, nem volt nála nagylelkűbb. Hiányozni fog! Osztozom a család fájdalmában.”

Arnoldon kívül Antonio Banderas is megemlékezett Vajnáról, aki örömmel ajánlotta fel házát Andy és Vajna Tímea 2013-as esküvőjéhez.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Antonio Banderas (@antoniobanderasoficial) által megosztott bejegyzés,

 

„Viszlát barátom, köszönet mindenért!” – írta Instagram oldalán közös képük mellé Antonio.

Hollywood „egy forradalmi erejének, kedves barátjának” nevezte Arnold Schwarzenegger a vasárnap elhunyt Andy Vajnát, akivel az 1991-ben bemutatott Total Recall – Az emlékmás című és a Terminator 3.: A gépek lázadása című filmjében dolgozott együtt.

Vajna „bebizonyította, hogy nincs szükséged nagy stúdiókra, hogy olyan hatalmas filmeket készíts, mint a Terminator 2. – Az emlékmás vagy a Total Recall. Hatalmas szíve volt, és az egyik legnemeslelkűbb pali volt. Hiányozni fog. Gondolataimban a családdal vagyok” – írta az amerikai színész Twitter-üzenetében, amelyet a Variety című amerikai filmes honlap idézett.

Andy Vajna a világ egyik legnagyobb tekintélyű producere volt. Producerként 59 film fűződik a nevéhez, köztük olyan világszerte ismert és elismert alkotások, mint a Szabadság szerelem, a Zenedoboz (Music Box), a Rambo-filmek, az Angyalszív, a Terminátor, az Evita vagy a Jákob lajtorjája.

Az 1997 és 2019 között gyártott magyar filmek közül a legmagasabb nézőszámot Andy Vajna filmje, A miniszter félrelép érte el.

A Magyar Nemzeti Filmalap vasárnap közölte az MTI-vel, hogy elhunyt Andy Vajna filmproducer, nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

A Duna Televízió Andy Vajna emlékére vásárnap este 21 órától műsorra tűzi egyik legismertebb alkotását, a Szabadság, Szerelem című alkotását.