Garantált a borzongás: itt a Trónok harca utolsó évadának előzetese

 

A premier dátum sem titok többé!

Minden Trónok harca rajongó tudja, és aki nem kedveli a sorozatot, talán már az is – hiszen sorra cikkeznek róla a híroldalak – hogy 2019-ben folytatódik a közönségkedvenc sorozat.

Eddig az tudható volt, hogy a jövő év első felében tűzi műsorára az HBO a nyolcadik évadot, most viszont már pontos dátummal is szolgálhatunk, az első részt április 14-én sugározzák.

Hogy a csatorna még inkább fokozza az izgalmakat, az időpontot az évad első saját előzetesében hozta nyilvánosságra, melytől bizonyára minden rajongó borzongani fog. Íme tehát a trailer, melyben Havas Jon, Sansa és Arya Stark várja a közelgő telet.

„Neked kell vigyáznod rá!” – hallatszik először a haldokló Lyanna Stark utolsó kérése, melyet testvéréhez, Nedhez intézett, majd a Stark-lányok édesanyja, Catelyn Stark hangja hallatszik:

„Mindazok a borzalmak, amelyek a családunkat sújtották, azért történhettek meg, mert nem tudtam szeretni egy anyátlan gyermeket.”

A nyolcadik évad hat részből fog állni, melyek egyenként másfél órásak lesznek. Az epizódok forgatókönyvírójának Jane Goldmant választották, aki négy másik íróval küzdött a lehetőségért. Jane történetmesélése azért is különleges, mivel hagyja, hogy a történet beszéljen hozzá, és nem akarja minden áron magyarázni a dolgokat.