Lady Gaga meg nem történtté tenné slágerét R. Kelly miatt

 

Az énekesnő úgy érezte, hogy Kelly zaklatási botránya kapcsán neki is bocsánatot kell kérnie.

Lady Gaga ígéretet tett rá, hogy eltávolítja a streaming szolgáltatásokból azt a duettet, amit öt éve vett fel R. Kelly R&B-énekessel, akit azóta szexuális zaklatással vádoltak meg.

Lady Gaga (Fotó: MTI/EPA/Nina Prommer)

Lady Gaga (Fotó: MTI/EPA/Nina Prommer)

Az énekesnő szerdán hosszú Instagram-bejegyzésben fejezte ki sajnálkozását a Do What U Want című duett miatt, miután bemutatták azt a televíziós dokumentumfilmet, amelyben számos nő vádolta meg az 52 éves R. Kellyt szexuális zaklatással. A filmből kiderült, hogy – az állítások szerint – áldozatai között kiskorúak is voltak.

A Grammy-díjas Kelly ellen, akinek leghíresebb száma az I Believe I Can Fly, 2008-ban kiskorú pornográfia ügyében folyt eljárás Chicagóban, de felmentették. A Surviving R. Kelly című hatórás dokumentumfilmet a múlt héten sugározta a Lifetime csatorna. A kamera előtt számos nő mondta el, hogy Kelly szexuálisan, lelkileg és fizikailag is bántalmazta őket.

Lady Gaga hangsúlyozta: hisz a megszólalt nőknek, és szerinte borzasztó, amit a dokumentumfilm feltárt. “Ezer százalékig támogatom ezeket a nőket, hiszek nekik, tudom, hogy szenvednek a fájdalomtól, és meggyőződésem, hogy meg kell hallgatni, amit mondanak és komolyan kell venni őket” – fogalmazott a világsztár.

Mint írta: az a szándéka, hogy az iTunes-ról és más streaming szolgáltatók kínálatából is eltávolítja a duettet és soha többé nem dolgozik Kellyvel.

“Sajnálom, hogy fiatalon rosszul ítéltem meg és hogy nem szólaltam meg hamarabb” – írta az énekesnő. Egy chicagói ügyész kedden arra szólította fel Kelly minden áldozatát, hogy tegyen bejelentést a hatóságoknál, hogy ki tudják vizsgálni az ügyüket. Az áldozatok és szemtanúk közreműködése nélkül ugyanis nem tudnak igazságot szolgáltatni – mondta Kim Foxx, Cook megye államügyésze.