Katalin hercegné a születésnapján sem teheti azt, amit csak szeretne

 

A 37 éves leendő királyné számára ilyenkor is az etikett az első.

Katalin hercegné 37 éves, és ha lehet hinni a belsős informátoroknak, szerdai születésnapját a rokonokkal ünnepli, minden felhajtás nélkül. Egy finom vacsoránál többel nem készül a királyi család, ráadásul Katalin és Vilmos a nap nagy részét is külön tölti.

Katalin hercegné január 9-én 37 éves lett (Fotó: Getty Images/Max Mumby/Indigo)

Katalin hercegné január 9-én 37 éves lett (Fotó: Getty Images/Max Mumby/Indigo)

Vilmost a londoni légimentőknél tesz ugyanis hivatalos látogatást, fennállásának 30 évfordulója alkalmából, s mivel a trónörökös maga is évekig helikopterpilótaként a mentőszolgálatnál dolgozott, Katalin nem bánja, hogy férje a napot inkább ott tölti.

Katalin egyébként is megszokta, hogy születésnapja már régen nem olyan a Kensington-palotában, mint régen. A szabályok bizony az ünnepeltre is mindig vonatkoznak, így a tortából először Erzsébet királynő eszik, és ha ő befejezi az étkezést, mindenki más is leteszi az evőeszközét.

Köztudott az is, hogy a királyi család tagjai még a jeles napon sem fogadhatnak el ajándékot olyantól, aki nem a család tagja, vagy ismerős, esetleg barát. Minden kapott csomagot vissza kell küldenie a feladónak, kivéve, ha virág, édesség vagy könyv lapul a csomagban.

Katalin kedvenc fogását, a sushit sem szolgálhatja fel, legalábbis a palotában, hiszen a család tagjainak a tengeri fogások tiltottak. Vilmos és Katalin azonban házon kívül már nem tartja be ezt a buta szabályt.