Megfenyegették a Downton Abbey forgatókönyvíróit

 

Néhány rajongó nem tud különbséget tenni fikció és valóság között.

A brit Downton Abbey című sorozat annyira fanatikus rajongókat szerzett, hogy a történet egy-egy fordulata szélsőséges reakciókat váltott ki a nézőkből.

Downton Abbey. Fotó: Facebook

Downton Abbey. Fotó: Facebook

Amikor például két karakter meghalt, a rajongók halálosan megfenyegették a forgatókönyvírókat. „Miután Sybil és Matthew karaktereit kiírták, olyan levelek jöttek, hogy a véres bosszú nem marad el ”– mesélte Lady Carnarvon, a Highclere Castle tulajdonosa (ebben az ősi lakban forgatják a sorozatot, illetve most a széria nyomán készülő mozifilmet).

Az egyik forgatókönyvíró, Julian Fellowes teljesen elképedt, hogy valaki ennyire képes legyen kivetkőzni magából egy fiktív történet láttán. Ugyanakkor nagyon megható részvétnyilvánítások is jöttek, a rajongók őszintén megsiratták kedvenceiket, és biztosítottak arról, hogy osztoznak velünk a gyászban.

Fellowes egyébként udvariasan válaszolt a felpaprikázott levélíróknak, és elmagyarázta, hogy a karaktereket nem a nézők bosszantása céljából írták ki, hanem a színészek kérésére, akik új kihívásokat kerestek. A fikció és a valóság más esetekben is keveredni látszik a nézők fejében.

Highclere Castle (Fotó: Getty Images)

Highclere Castle (Fotó: Getty Images)

A Highclere Castle történelmi műemlék, amely csoportosan, túravezetővel látogatható. „Az egyik túravezetőnk mesélte, hogy egy látogató félrevonta, és bizalmasan közölte vele, feltétlenül találkoznia kell Lord Granthammel (a sorozat egyik szereplője – a szerk.). Nehéz volt elmagyarázni neki, hogy a kastély csak díszletül szolgál a sorozatban, és Downton Abbey lakói a képzelet szüleményei” – mesélte Lady Carnarvon a The Mirror című lapnak.

Javában készül egyébként a Downton Abbey mozifilm, és a sorozat (és a film) egyik kedvelt szereplője, Penelope Wilton mesélt a folytatásról a Good Housekeeping UK című lapnak, bár az interjú olvastán egyetlen rajongó sem fogja magára önteni az ötórai teát. A színésznő annyit árult el a filmről, hogy „nagyszabású díszletek vannak benne és szinte az összes sorozatbeli szereplő visszatér”.