Karácsony a Buckingham-palotában: Erzsébet királynő dekorációja tényleg fenséges

 

Idén is mesebeli díszítést kapott az uralkodó otthona.

Erzsébet királynő otthonába, a Buckingham-palotába már beköltözött a karácsony, a személyzet éjt nappallá téve dolgozott, hogy feldíszítsék a Márvány termet és az emeletre vezető lépcsőt. Ráadásul nem egy, hanem rögtön három fenyő is felállításra került, olyan különleges díszekkel, mint a korona kicsinyített mása vagy a királyi hintó.

 

A brit királyi család egyébként nagy hatással volt az ország karácsonyi trendjére, már ami a dekorációt illeti. Érdekesség, hogy a 18. században Zsófia Sarolta brit királyné díszítette a lépcsőit először fenyőfüzérrel, pontosabban tiszafafüzérrel, akkor még az volt az alapanyag. A feldíszített fenyőt pedig a 19. században Viktória brit királynő és férje, Albert herceg hozta divatba.

Több brit lap is arról cikkezett a múlt hétvégén, hogy a karácsonyt külön tölthetik Vilmosék és Harryék a feleségek nézeteltérése miatt, azonban a People magazin több forrásból is informálódott, és kiderült, hogy a sandringhami karácsonyon hiánytalan lesz a királyi család.

Károly herceg 70. születésnapja alkalmából közreadott családi fotó (Fotó: Getty Images/Handout)

Károly herceg 70. születésnapja alkalmából közreadott családi fotó (Fotó: Getty Images/Handout)

Ahogy korábban is írtuk, Harry és várandós kedvese, Meghan az Erzsébet királynőtől nászajándékba kapott Frogmore-villába teszi át székhelyét. Persze rögtön arról kezdtek el pusmogni, hogy a két hercegné nem találja a közös hangot, ezért is a költözés, de a nézeteltérést és a rossz viszonyt a családból mindenki rendületlenül tagadja.