Az írónő valójában őket szerette volna a Twilight-filmek főszerepeire

 

Nehéz elképzelni Robert Pattinson és Kristen Stewart nélkül a vámpírsztorik legjobbját.

Az Alkonyat-filmek gyakorlatilag összeforrtak a főszereplők neveivel, nincs olyan cikk vagy interjú, melyben ne említenék meg, vagy kérdeznék a színészeket az egykori kasszasikerről. Robert Pattinson és Kristen Stewart ráadásul a forgatások alatt szeretett egymásba, és évekig egy párt is alkottak, ami így persze nagyon jót tett a produkciónak is.

A Twilight főszereplői a 2008-as premieren (Fotó: Getty Images/Lester Cohen/WireImage)

A Twilight főszereplői a 2008-as premieren (Fotó: Getty Images/Lester Cohen/WireImage)

A vámpírtörténet írójának, Stephenie Meyernek azonban a kasztin előtt szilárd elképzelése volt arról, hogy kik játszhatnák karaktereit, melyről 2007-ben egy blogbejegyzés is született, ami a napokban kapott csak nagyobb nyilvánosságot. Ebből kiderült, hogy Pattinson előtt ő Henry Cavillért kampányolt, aki azóta Supermanként futott be. A film porcelán bőrű szépségének, Bellának a szerepét pedig Emily Browningnak adta volna, akit az Álomháború vagy a Lemony Snicket – A balszerencse áradása című filmekből ismerhetünk.

Carlisle-hoz egy igazi sármőrt szúrt ki, aki a Nicholas Nickleby című filmben nagy hatást gyakorolt Meyerre, ő pedig nem más, mint Charlie Hunnam. A szerepet végül, Peter Facinelli kapta.

Emlékeznek még Rachael Leigh Cookra A csaj nem jár egyedülből? Ő lehetett volna Alice Cullan, akit végül a bájos Ashley Greene formálhatott meg. Nikki Reed is fantasztikus volt Rosalie Cullenként, így az elsőnek kiszemelt Joanna Krupa szupermodell ugyanebben a szerepben elképzelhetetlen.