Megható búcsú - így adóznak a Marvel-hősök az elhunyt Stan Lee emléke előtt

 

A Marvel atyja Jack Kirbyvel és Steve Ditkóval együtt alkotott olyan népszerű képregényeket, mint az X-Men, a Hulk, a Black Panther vagy A fantasztikus négyes, de Pókember, a Vasember és a Fenegyerek története is a nevükhöz fűződik.

Mindenki azt hitte, hogy Stan Lee megéri majd a 100. születésnapját, hétfőn azonban a lánya bejelentette, hogy 95 évesen elhunyt az amerikai író, szerkesztő, a Marvel Comics képregénykiadó nyugalmazott elnöke.

Stan Lee. (Fotó: Getty Images)

Stan Lee. (Fotó: Getty Images)

A Pókember, a Vasember és számos más legendás képregényszuperhős alkotója hétfőn hunyt el egy Los Angeles-i kórházban, ahova aznap szállították be mentővel. A hírek szerint régóta betegséggel küzdött, melyről egyelőre a család nem adott bővebb tájékoztatást.

A 21. század eddig eltelt éveiben a Marvel Comics filmstúdió több tucat kasszasikert produkált olyan szuperhősökkel, amelyek karakterének megformálásában Stan Lee is részt vett. Az író nagyon közvetlen volt a színészekkel, akik megálmodott karaktereit vitték vászonra, sokukat így szintén mélyen megérintett a legenda halála.

A Vasembert megformáló Robert Downey Jr. így búcsúzott a közösségi oldalán:

“Mindent neked köszönhetek, nyugodj békében Stan!”

Chris Evans, aki Amerika kapitányt formálta meg szintén megemlékezett:

“Soha többet nem lesz még egy Stan Lee. Évtizedekig kicsiket és nagyokat látott el kalandokkal, nagy meneküléssekkel, magabiztossággal, inspirációval, barátsággal, örömmel és inspirációval történetein keresztül. ”

Chris Evans. (Fotó: Getty Images)

Chris Evans. (Fotó: Getty Images)

A Marvel-univerzum legújabb Pókembere, Tom Holland így búcsúzott:

“Hány millió ember adósa ennek az embernek, köztük én is. A Marvel atyja rengeteg embert tett boldoggá. Micsoda életút és micsoda sikerek! Nyugodj békében Stan!”

Hugh Jackman, a Farkast alakító ausztrál színész is megható szavakkal emlékezett:

“Elveszítettünk egy kreatív géniuszt. Stan Lee úttörő erő volt a képregények birodalmában. Örülök, hogy az általa teremtett univerzumnak én is egy kis része lehettem, hogy segíthettem életre kelteni az egyik karakterét”

Ryan Reynolds Deadpool stílusban reagált halálának hírére:

“A fenébe is! Nyugodj békében Stan! Köszönök mindent!”