Tom Cruise kockázatos döntése miatt szünetel a Top Gun 2 forgatása

 

A színész bátorsága nem ismer határokat, új filmjében sem akar kaszkadőrökkel dolgozni.

Top Cruise leállította a Top Gun második részének forgatását, eldöntötte ugyanis, hogy új szintre emeli a filmet azzal, hogy megtanul vadászrepülőt vezetni. A színész a Mission Impossible forgatásait is kaszkadőr nélkül készítette, akkor is az életével játszott, hiszen éppen hogy csak sikerült átugrania egyik épületről a másikra, mely jelenetben bokáját is törte egyébként.

Tom egyébként fantasztikus pilóta, engedéllyel is rendelkezik, ami azonban nem vonatkozik vadászrepülőre, erre most kapja meg a kiképzést.

Bár tény, hogy magasabb sebességre kapcsoltak a Top Gun: Maverick munkálatai, a bemutató dátumát jövő év nyaráról 2020. nyarára tolták szeptemberben. A Paramount stúdió indoklása szerint olyan bonyolult légifelvételek lesznek a filmben és olyan új technológiát használnak hozzá, hogy a stábnak több időre van szüksége. Tom képzése miatt pedig további hónapokkal tolódhat a premier.

A film a hírek szerint a drónháborúk már beköszöntőben lévő korszakát mutatja be, ahol a vadászgépek hagyományos légiharca – szaknyelven a dogfight – már kifelé megy a divatból.