A második esküvői ruha lekörözte az elsőt - a hercegnő szakított a hagyományokkal

 

Megérkeztek Eugénia hercegnő hivatalos esküvői fotói, így lepleződött le a kreáció, melyet a ceremónia után viselt.

Múlt hét pénteken férjhez ment pénteken Eugénia hercegnő, a brit uralkodó 28 esztendős unokája. Férje az a polgári származású, 32 éves Jack Brooksbank, aki a királyi család ifjabb tagjai által is látogatott – londoni klubok és szórakozóhelyek igazgatója volt, ezzel azonban nemrég felhagyott és saját borkereskedő céget alapított.

Az elmaradhatatlan családi fotó (Fotó:MTI/EPA)

Az elmaradhatatlan családi fotó (Fotó:MTI/EPA)

Eugénia és Jack Brooksbank esküvője a windsori királyi rezidencia Szent György-kápolnájában volt, a 92 esztendős II. Erzsébet királynő és férje, a 98. évében járó Fülöp edinburghi herceg jelenlétében. Jelen volt Vilmos herceg, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, az Egyesült Királyság majdani uralkodója, és öccse, Harry herceg, valamint hitveseik, Katalin és Meghan hercegnő is.

Egy jól elkapott pillanat (Fotó: MTI/EPA)

Egy jól elkapott pillanat (Fotó: MTI/EPA)

Ami azonban a legnagyobb sajtóvisszhangot keltette, az Eugénia menyasszonyi ruhája volt, melyet Peter Pilotto álmodott meg. A hátán kivágott, sokakat damaszt abroszra emlékeztető ruha, nem aratott osztatlan sikert, azonban a hétvégén közzétett hivatalos fotók leleplezték a hercegnő második ruháját, melyről már lehet dicshimnuszokat zengeni.

A második ruhát Zac Posen tervezte. (Fotó: MTI/EPA)

A második ruhát Zac Posen tervezte. (Fotó: MTI/EPA)

A Zac Posen tervezte darab szakított a hagyományokkal. Fehér helyett Eugénia púderszínű, igazán hercegnős, mégis modern ruhát viselt, mely kiemelte a karcsú derekát.

A kifejezetten szexi kreáció Meghan és Katalin hercegné második ruháját is lekörözte, és habár tudjuk, hogy ez nem verseny, de az ifjú pár tortája is különlegesebb volt, mint amiket a korábbi királyi esküvőkön láthattunk. A műremeket Sophie Cabot cukrász készítette, aki a vörös bársony és csokoládés süteményt őszi hangulatú cukorvirágokkal, és saját kezűleg festett mintákkal díszítette.